2017-01-18 22:58

POLITICA


Nu trage, domn’ consilier! Sunt eu, Traian! Valeriu Turcan îşi declară pe Facebook interesul pentru armele de foc

 |  20:04
Nu trage, domn’ consilier! Sunt eu, Traian! Valeriu Turcan îşi declară pe Facebook interesul pentru armele de foc
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, consilierul de stat ValeriuTurcan, are o mare pasiune pentru armele de foc. Mitralierele, pistoalele saupuştile cu lunetă fac parte din preferinţele oficialului de la Cotroceni.Informaţia a fost făcută publică de însuşi Valeriu Turcan pe profilul personalpe care îl are pe reţeaua de socializare virtuală Facebook.

Valeriu Turcan este una dintre multele figuri publice destat care are un cont pe Facebook. Până în prezent, Turcan a adunat un număr de272 de prieteni virtuali, puţini dacă e să facem comparaţie cu peste zecile demii pe care îi au Elena Udrea sau Adrian Năstase. Însă ceea ce atrage atenţiape contul lui de pe reţeaua de socializare nu este numărul celor cu careschimbă impresii, ci interesele sale declarate. Ele sunt două mari şi late şise numesc fix aşa: „Heckler & Koch” şi „Browning”, adică doi mariproducători de armament.

Vânătorul de cerbi

Accesând unul din linkurile (trimiterea pe internet -n.r.) pe care Valeriu Turcan l-a completat la capitolul „interese” ni sedeschide o frumoasă pagină de Facebook. Este pagina oficială a Browning. Iaracolo vedem nişte poze cu un superb cerb. Viu şi în toată măreţia lui. Dar nedăm seama repede că, în viziunea Browning, cerbul e de preferat să fie mort. Browningeste o veche companie americană care produce arme şi echipament de vânătoare,de la puşti sau cuţite până la haine şi încălţăminte vânătoreşti. A fostfondată în 1878 în statul Utah.

Cu mitraliera germană în gând

Celălalt link pe care sfetnicul lui Băsescu l-a menţionatca făcând parte din interesele sale ne duce către Heckler & Koch, ocompanie germană care produce o varietate de arme, după cum ne spuneenciclopedia internetului .Printre obiectele de ucis pe care le comercializează germanii sunt incluse micuţamitralieră MP5, puşca automată G3, puşca de asalt G36, seria de pistoale USP şipuşca de mare precizie PSG1, folosită de lunetişti. Adică obiecte extrem deletale. Tot de pe internet mai aflăm că posesia de către civili a multora dinseria de arme descrise mai sus este ilegală în majoritatea statelor. Iar cafapt divers, Wikipedia ne mai spune că Heckler & Koch a fost acuzată întrecut că a comercializat arme în zone de conflict precum Bosnia sau Nepal şică a acordat licenţe de producţie guvernelor ţărilor care nu respectădrepturile omului, precum Sudan, Thailanda sau Burma.

Năstase nu vânează pe Facebook

Spre deosebire de Turcan, fostul prim-vânător al ţăriiAdrian Năstase nu istoriseşte aventuri vânătoreşti pe reţeaua de socializare.Activităţile cu care Năstase se laudă sunt… social-democraţia, colecţionatulantichităţilor, sportul, cititul şi bloggingul. Iar la „interese” a trecut artamodernă.

Nassar, interesată de bărbaţi

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României nu estesingurul demnitar a cărui pagină de Facebook dezvăluie fapte interesanteochiului publicului. Conform profilului de pe reţeaua de socializare, deputataPSD Rodica Nassar are ca interese bărbaţii. Aşa apare completat în rubricaaferentă. Menţionăm că deputata este măritată.

Vass, logodită cu o femeie

Dezvăluirile publice pe care le aduce profilul de Facebooki-au jucat feste şi unei alte femei politice măritate. Consilierei personale aprimului-ministru, de această dată. În trecut, la statusul marital al AndreeiVass era menţionat faptul că este logodită cu o altă femeie. După mai multezile, consiliera de la guvern a postat un mesaj în care a susţinut că totul afost o glumă proastă făcută de altcineva şi că pe femia respectivă nici măcarnu o cunoaşte.

Bănicioiu, inspirat de Papa

Liderul tineretului social-democrat, deputatul NicolaeBănicioiu, a menţionat pe Facebook personalităţile care îl inspiră. Acesteasunt trei: Napoleon Bonaparte, fostul preşedinte SUA John Fitzgerald Kenedy şiPapa Ioan Paul al II-lea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27

Mai multe imagini:
Nu trage, domn’ consilier! Sunt eu, Traian! Valeriu Turcan îşi declară pe Facebook interesul pentru armele de foc
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image