2019-03-19 08:00


O mie de persoane PROTESTEAZĂ în Piaţa Victoriei

 |  19:30
O mie de persoane PROTESTEAZĂ în Piaţa Victoriei

Numărul persoanelor care protestează la această oră în Piaţa Victoriei depăşeşte o mie. Oamenii cer demisia Guvernului şi scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii!” şi ”Demisia!”. Jandarmii i-au încercuit cu garduri pe manifestanţi, în mijlocul pieţei, astfel că unii oameni, care nu au putut ajunge în centru, protestează de pe trotuarele din jur. Sute de oameni protestează şi în alte oraşe din ţară.

Sute de persoane protestează la Sibiu, Cluj-Napoca şi Iaşi. 

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa pe pagina de Facebook a protestului. Manifestaţii asemănătoare sunt programate şi în restul ţării, în oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora. Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.

"De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, citeaza News.ro.

Organizatorii protestului enumeră "acţiunile antidemocratice” ale PSD-ALDE, precum modificarea Codurilor penale, schimbarea conducerii Ministerului Public şi a DNA, amenzi abuzive ale Jandarmeriei, schimbarea legilor fără consultări publice, restrângerea drepturilor unor oameni prin modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definiţia familiei sau denigrarea unor instituţii europene

Protestul din Capitală ar urma să aibă loc sâmbătă de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, iar protestatarii iau în calcul inclusiv posibilitatea de a pleca în marş spre sediul PSD şi spre sediul TVR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-12

TAGURI: protest, piata victoriei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Mai 2018

Spuneau ceva de 3000 minciuni naziste Nu cred ca sunt mai multi de 500de oameni
@ANONIM
13 Mai 2018

I-AI NUMARAT TU PE " DESTE " BAI EXCREMENT UMAN ? AU FOST 7.000 IN PIATA SI ALTE 7.000.000 DE SIMPATIZANTI IN FATA TELEVIZOARELOR . ADUGA ALTE 5.000.000 DIN DIASPORA , TOTI SATUI DE CIUMA ROSIE SI DE JEGURI UMANE CA TINE .
ANONIM
13 Mai 2018

MI E SCARBA DE TINE SI DE IDEILE TI DIN CAPUL TAU DROGAT BAI LABAGIU BAUTOR DE PISAT NAZIST PENTRU CE ATI IESIT IN STRADA ? PENTRU CA SUNTETI HOMALAI SI VA PLACE DESTRABALAREA CU DROGURI SI BAUTURA SCARBOSENII NEBUNE CE SUNTETI dIN CEI 7000 CAT SPUI TU CA SUNT DOAR 1000 SUNT DROGATI CA TINE RESTUL ESTE MANIPULARE
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...