2018-12-19 10:33


O poză cât o mie de cuvinte. Femeile, treimea defavorizată din Guvernul Cioloş

 |  21:01
O poză cât o mie de cuvinte. Femeile, treimea defavorizată din Guvernul Cioloş

Două lucruri sunt subliniate permanent de Dacian Cioloş atunci când vorbeşte despre Guvernul său: este format din profesionişti, iar o treime din miniştri sunt femei. Mai mult, Cioloş ne asigură, de câte ori are ocazia, că transparenţa la guvernare şi comunicarea publică vor fi ghida activitatea Executivului chiar din prima zi. Intenţii minunate, principii sublime, însă, ca de obicei, practica ne doboară.

Să le luăm pe rând. Femeile or forma într-adevăr o treime din Guvern însă, din poza realizată la Palatul Victoria, cu ocazia instalării, pare că este vorba despre o treime cam defavorizată. Altfel nu se explică de ce toată “treimea” feminină stă în rândurile doi şi trei, în timp ce bărbaţii de stat, evident mult mai înalţi, le ocupă cu nonşalanţă câmpul vizual. Inclusiv preşedintele Iohannis, mândru şi relaxat în primul rând, pare că achiesează la această viziune patriarhală a rolului femeii în Guvern. Cât îl priveşte pe Vasile Dâncu, un guru al comunicării, putem specula că doar emoţia ministerială l-a făcut să nu sesizeze „inovaţia” la care era părtaş, altfel ne gândim că măcar el l-ar fi tras de mânecă pe fotograf.

Cât priveşte transparenţa la guvernare, faptul că joi, după şedinţa de Guvern, nu s-a găsit nimeni care să însăileze tradiţionalul comunicat de presă, sau care să le relateze ziariştilor care îşi fac veacul pe la Palatul Victoria despre cele discutate, spune, din nou, foarte multe. Sau nu cumva şi Cioloş e fan Facebook?

Apropo de Facebook, de pe pagina oficială a Guvernului în rețeaua de socializare, aflăm, via ONU, că, joi, 19 noiembrie, sărbătorim... Ziua Mondială a Filosofiei. Prin comparație, evident, ședința de Guvern e un mizilic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: poza, femei, guvern, dacian ciolos, executiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRECATOR
19 Noi 2015

L-ea cazut vata ?
DE UNDE?
19 Noi 2015

Din urechi? Sau din nas? Dacă DA, înseamnă că-s DEJA moarte și-mpăiate!
CEZAR
20 Noi 2015

o fotografie sub orice critica dpdv tehnic. citeva arumente "profi", sint de gasit aici: http://bogdanstoica.ro/index.php/blogul/item/20860-topul-celor-zece-greseli-din-prima-fotografie-de-grup-cu-guvernul-ciolos
HAHAHA....
20 Noi 2015

Foarte tare comentariul de pe http bogdanstoica.ro! M-a amuzat copios :))))))))
Random imageUltimele stiri


loading...