2018-12-12 21:31


O altă faţetă a jurnalismului de război. Un viol care a rupt codul tăcerii

 |  17:31
O altă faţetă a jurnalismului de război. Un viol care a rupt codul tăcerii
LaraLogan, corespondenta internaţională a postului de televiziune CBS agresatăsexual în timpul revoltelor din Egipt, a descris pentru prima dată momenteleterifiante prin care a trecut în 11 februarie când a fost atacată de o mulţimeformată din circa 200 de oameni.

Logan,care a revenit la muncă în această săptămână, a spus că a ales să vorbeascădespre calvarul ei pentru a da curaj altor femei care au suferit agresiunisexuale, mai ales reporterilor de sex feminin care se tem că recunoaşterea unorasemenea întâmplări poate dăuna muncii lor.

Eapovestit cum a fost luată de lângă echipa de filmare, bătută şi "violatăcu mâinile" de protestatarii agresivi şi cum a crezut că va muri în timpulatacului care a durat circa 40 de minute. "Mă gândeam că voi avea parte deo moarte chinuitoare", a spus ea în cadrul unui interviu care va fidifuzat integral duminică, în cadrul emisiunii "60 de minute" apostului CBS. Logan, de 39 de ani, nativă din Africa de Sud şi corespondent derăzboi recunoscut, a fost transportată cu avionul înapoi în Statele Unite şispitalizată timp de patru zile. Ea a spus că gândurile la cei doi copii mici aiei au ajutat-o să treacă prin atacul care s-a încheiat atunci când ea a fostsalvată de un grup de femei egiptene şi de soldaţi care au condus-o la hotel.Logan a povestit că atunci când a ajuns în piaţă oamenii erau paşnici, ba chiarîi cereau autografe. Dar agresivitatea a început să se manifeste când bateriacamerei de filmat s-a terminat, iar lumina reflectorului aparatului s-a oprit."Pe neaşteptate, Bahar -cameramanul egiptean care înţelegea ce spunprotestatarii- s-a uitat la mine şi mi-a spus că trebuie să plecămimediat", a relatat jurnalista. În următoarele momente, mulţimea s-anăpustit asupra ei. Un bodyguard a încercat să o prindă, însă agresorii au fostmai puternici, iar Logan a pierdut contacul cu echipa ei.

Eaa refuzat să intre în mai multe detalii despre atac, dar a spus: "Ceea cem-a frapat a fost modul în care ei s-au bucurat de durerea şi suferinţa mea.Aceasta I-a incitat şi mai mult la violenţă”.

Povestealaureatei unui premiu Emmy pentru un reportaj filmat în Irak, a rupt codultăcerii şi a declanşat numeroase discuţii despre cum violenţa sexuală afecteazăjurnaliştii din zonele de conflict. Grupurile din Comitetul pentru ProtejareaJurnaliştilor au spus că vor revizui manualele cu privire la această problemă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...