2018-11-19 16:33


O avalanşă a îngropat de vii peste 100 de soldaţi în Pakistan

 |  13:28
O avalanşă a îngropat de vii peste 100 de soldaţi în Pakistan

Cel puţin 100 de soldaţi ai armatei Pakistanului au fost surprinşi de o avalanşă care a acoperit o bază militară din apropierea graniţei cu India, potrivit BBC.

Elicoptere, câini antrenaţi şi trupe au fost desfăşurate în zona în care se află gheţarul Siachen pentru salvarea soldaţilor prinşi în avalanşă, potrivit unei declaraţii a armatei.

Avalanşa a lovit cartierul general al unui batalion la 5:45 a.m, potrivit unui oficial din domeniul securităţii. Siachen se află în partea nordică a regiunii Kashmir, revendicată de India şi de Pakistan.

Generalul Athar Abbas a precizat că echipele de intervenţie au recuperat deja o parte din trupurile neînsufleţite ale soldaţilor surprinşi de avalanşă, însă nu a putut să precizeze şi câţi supravieţuitori există. Numărul total al militarilor îngropaţi sub zăpadă ar ajunge până la circa 130.

Gheţarul Siachen este cunoscut drept câmpul de luptă aflat la cea mai mare altitudine din lume, trupele indiene sau pakisteneze fiind dispuse până la înălţimi de 6.700 de metri. Cu toate acestea, de la începutul conflictului dintre cele două state, în 1947, în regiunea Siachen au murit mai mulţi soldaţi din cauza condiţiilor extreme ale vremii decât în urma conflictului armat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-04-27

TAGURI: pakistan avalansa, avalansa militari, ingropati zapada, granita pakistan india, ghetar siachen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...