2018-11-16 11:47


O fabrică a Coca Cola din China, închisă după ce s-a găsit clor în băutură

 |  12:38
O fabrică a Coca Cola din China, închisă după ce s-a găsit clor în băutură

Una dintre cele 40 de fabrici Coca Cola din China a fost temporar închisă în urma unor informaţii referitoare la existenţa clorului în băutură şi o anchetă a fost deschisă din ordinul autorităţii responsabile pentru calitatea produselor din provincia Shanxi unde se află fabrica. O inspecţie la faţa locului, testarea produselor, examinarea înregistrărilor şi interviurilor cu personalul şi alte metode aplicate au confirmat veridicitatea informaţiilor din presă.

Un purtător de cuvânt al Coca Cola a declarat luni că închiderea temporară a fabricii a fost decisă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme care au ieşit la iveală în timpul inspecţiei, fără să specifice care sunt acestea. Conform acestui purtător de cuvânt, nivelul de clor este inferior normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Statelor Unite, Uniunii Europene sau Chinei pentru apa potabilă.

Clorul este folosit pentru a ucide bacteriile în timpul tratării apei potabile, dar o concentraţie prea ridicată poate fi periculoasă pentru sănătate. Scandalurile alimentare sunt foarte curente în China, unde opinia publică a devenit din ce în ce mai sensibilă la această chestiune.

Vânzările de Coca Cola în China, care au reprezentat anul trecut 7% din vânzările companiei la nivel mondial, sunt în creştere şi societatea americană prevede să investească patru miliarde de dolari în această ţară între 2012 şi 2014.

Coca Cola are deja peste 40 de fabrici de îmbuteliere în China, unde lucrează în parteneriat cu gigantul chinez alimentar Cofco (Grupul Naţional pentru Cereale, Uleiuri şi Produse Alimentare) şi conglomeratul multinaţional din Hong Kong Swire Pacific, care are franciză pentru a fabrica şi distribui Coca Cola în China şi 11 state americane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639561-01-18

TAGURI: coca cola, fabrica, china, inchisa, clor, shanxi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...