2017-01-22 10:12

POLITICA


O fantomă la Palatul Victoria. Guvernul Boc nu ştie cine este Sebastian Lăzăroiu

 |  20:25
O fantomă la Palatul Victoria. Guvernul Boc nu ştie cine este Sebastian Lăzăroiu
Cu toate că Sebastian Lăzăroiu este deja de două săptămâni ministrual muncii, Guvernul Boc habar nu are cine este el. Subordonaţii lui Emil Boc nu-icunosc identitatea. Pentru ei, SebastianLăzăroiu nu are nici trecut profesional şi nici chip.

SebastianLăzăroiu a fost învestit ministru al muncii pe 3 iunie, adică acum douăsăptămâni. Timpul scurs nu i-a fost însă suficient Guvernului Boc pentru aaduna informaţii profesionale despre el şi a le prezenta - aşa cum e firesc -publicului. Regula face ca paginile oficiale de internet ale instituţiilorpublice (şi din România, dar şi din alte ţări) să prezinte informaţii desprecei care fac parte din instituţia respectivă. Regula nu se aplică însă şi încazul lui Lăzăroiu. Pagina de internet a Guvernului României nu oferă nici oinformaţie despre cel mai recent membru al cabinetului. În afară de aceea căeste ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale. Până joi (ieri, n.r.) 16iunie, site-ul Guvernului nu conţinea date de prezentare cu informaţiiprofesionale şi fotografii ale lui Sebastian Lăzăroiu. Spre deosebire de el,CV-urile şi pozele tuturor celorlalţi miniştri sunt postate pe site-ul Guvernului.Reamintim că actualul ministru al muncii a fost vreme de câţiva ani consilierulpe planificare politică al preşedintelui Traian Băsescu. Din această poziţie,Lăzăroiu a avut dese ieşiri în presă în care a prezentat diverse analizepolitice care i-au adus notorietatea. Anterior, Lăzăroiu a mai fost director alinstitutului CURS, de sondare a opiniei publice.

Istoria se repetă

Proaspătul ministrunu e singurul care a „păţit-o” astfel. Acum ceva vreme, după ce Adriean Videanupreluase portofoliul economiei, în ministerul său fusese instalant un nousecretar de stat. La fel ca în cazul lui Lăzăroiu, poza şi CV-ul secretarului destat nu erau postate pe site-ul ministerului, deşi cele ale colegilor săi eraupublicate. Faptul a produs atunci mare amuzament printre jurnalişti, dintr-unmotiv cât se poate de simplu – demnitarul respectiv se numea Constantin ClaudiuStafie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image