2019-03-26 02:48


O italiancă a aflat în direct la tv că fiica sa a fost ucisă de cumnat. Româncă suspectată pe nedrept

 |  17:06

Italia şocheză. Mamaunei adolescente a aflat, în direct, la teleleviziunea Rai Trei, că fiica sa amurit, relatează Le Figaro. Totul s-a petrecut în timpul unui reality-show cuanchete despre persoane dispărute, în faţa a trei milioane de telespectatori.

Concetta,mama victimei Sarah Scazzi în vârtsă de 15 ani, a aflat telefonic crunta veste,după ce unchiul victimei şi-a mărturisit crima în faţa anchetatorilor. Tânărafusese răpită, violată şi ucisă de unchiul său. Mama ramâne fără voce timp de11 minute, în timp ce prezentatoarea citeşte ştirile venite pe agenţiile deştiri despre mărturisirile unchiului Michele după un interogatoriu de 12 ore.Prezentatoarea emisiunii a fost acuzată că a încălcat orice regulă jurnalisticăşi etică pentru a creşte audienţa. Aceasta s-a apărat justificând că a propusintreruperea programului. După anunţ ,audienţa emisiunii a trecut de 40%, cupeste 5 milioane de telespectatori.

Cazulşocant aduce în prim-plan, din nou, şi discriminarea în privinţa românilor. Până la aflarea adevărului, pe durataanchetei televizate despre moartea tinerei, principala suspectă a fost oromâncă. Nu este prima acuzaţie nefondată de acest gen făcută în Italia. Toatebănuielile s-au îndreptat asupra româncei, fostă menajeră a familiei,suspectată că răpise adolescenta. Fără moderaţie, mass-media italiană s-agrăbit să reia aceste acuzaţii şi să o transforme pe româncă în principalulsuspect.

“Maratonul teledurerii”Difuzate pe internet, imaginile mamei au stârnit o avalanşă de reacţii negativedin partea internauţilor, dar şi a presei. Mulţi au acuzat "apatiamorală" a unei "societăţi exhibiţioniste". Concetta a ajuns"prizoniera unui maraton al teledurerii (...), aflând în câteva minute despremoartea fiicei sale şi vina cumnatului", a scris ziarul de stanga Il FattoQuotidiano. "Ceea ce s-a întâmplat este ultima graniţă a unei culturi carea dat mediei dreptul şi datoria de a verifica totul, de a intra peste tot, de ane urmări existenţa până când ea se sfârşeşte”, scrie ziarul Il Giornale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...