2019-01-24 04:31


O jurnalistă, în centrul unei afaceri de spionaj în cadrul Audiovizualului Extern al Franţei

 |  22:34
O jurnalistă, în centrul unei afaceri de spionaj în cadrul Audiovizualului Extern al Franţei

Jurnalista Christine Ockrent - soţia fostului ministru francez deExterne, Bernard Kouchner - este implicată într-o afacere de spionaj în cadrulAudiovizualului Extern al Franţei (AEF), dezvăluită de Revista Marianne,relatează Le Figaro.

Revista Marianne, care a publicat oanchetă din care reiese implicarea Christinei Ockrent - numărul doi în France24, în Radio France International - în afacerea de spionaj, a anunţat căaşteaptă cu multă "seninătate" un eventual proces după plângereadepusă de jurnalista de origine belgiană, informează jurnalul francez, citândAFP.

"Evidentcă i-am cerut lui Christine Ockrent o reacţie în urma anchetei noastre, alăturide dovezi. A refuzat. Asteptăm procesul cu multă seninătate", a declarat,duminică, pentru AFP, Maurice Szafran, directorul publicaţiei.

"Nu eo surpriză pentru noi că doamna Ockrent a depus plângere, date fiind importanţadosarului, precum şi natura acuzaţiilor şi a bănuielilor împotriva ei", acontinuat el.

Potrivitlui Maurice Szafran, ancheta revistei Marianne este extrem de solidă, fiindfăcută timp de mai multe luni şi arată implicarea a doi dintre colaboratoriifoarte apropiaţi ai lui Christine Ockrent (66 de ani).

"Şichiar nu vedem cum ar putea acţiona singuri aceşti colaboratori. E de neînţelespentru oricine ar cerceta dosarul. Asta arată că există practici extrem deciudate în audiovizualul public", a conchis el.

Sâmbătă,Christine Ockrent, directoare delegată a AEF, anunţase prin intermediul avocatuluisău că dă în judecată ziarul Marianne şi site-ul Marianne2 pentru defăimare,spunând că informaţiile publicate sunt "false". "Felul în careMarianne a prezentat faptele o prejudiciază pe Christine Ockrent. Pare maicurând o încercare de demolare a ei decât o investigaţie echilibrată", asubliniat avocatul Hervé Temime.

AEF, alcărei preşedinte este Alain de Pouzilhac, este o societate care înglobeazăpostul de radio RFI, postul de televiziune France 24 şi o parte din postul deteleviziune TV5 Monde. În ultimele luni, relaţiile dintre Alain de Pouzilhac şiChristine Ockrent deveniseră extrem de tensionate.

Joi,Christine Ockrent dezminţise în ziarul Les Echos orice implicare a ei într-oafacere de spionaj.

După cumsusţin Marianne şi Lepoint.fr, o colaboratoare apropiată a lui ChristineOckrent a fost concediată după ce experţii trimişi de conducerea AEF audescoperit în calculatorul său 2,5 milioane de fişiere provenind de la cinciservere ale Audiovizualului Extern al Franţei.

Laînceputul lui octombrie, AEF a depus o plângere pentru pirataj informatic. Înciuda informaţiilor apărute în presă, AEF a refuzat să facă vreun comentariu,dând asigurări că "ancheta poliţiei îşi urmează cursul".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...