2016-10-27 02:18

POLITICA


O nouă orientare: asexualitatea

 |  18:30
O nouă orientare: asexualitatea

Aproximativ 1% din populaţia Marii Britanii se identifică drept asexuală. Asexualitatea este descrisă ca o orientare, spre deosebire de celibat care este o alegere. Cauzele care determină această orientare vor fi treptat elucidate, ceea ce a dus la diverse speculaţii despre motivul pentru care unii oameni nu simt nici o atracţie sexuală. Potrivit (AVEN), cea mai importantă comunitate online dedicată asexualilor, „există mai multe distincţii în cadrul acestei categorii, cea mai importantă referindu-se la cea dintre asexualii romantici şi asexualii aromantici. Primii nu simt atracţie sexuală, dar experimentează atracţia romantică. Aceştia îşi pot dori să se apropie, să afle mai multe despre ceilalţi, să împărtăşească anumite lucruri. A doua categorie nu manifestă atracţie romantică de nici un fel, astfel că, în multe cazuri, aceste persoane nu vor să fie atinse şi nici nu-şi doresc intimitate fizică”, spune sociologul Mark Carrigan, de la Universitatea din Warwick, citat de BBC News. Cercetările sunt încă speculative, dar specialiştii speră să afle mai multe odată cu recunoaşterea acestei orientări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: asexualitate, AVEN, orientare, fara sex, romantic, aromantic, BBC, Mark CarriganComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Opt localități din judeţul Neamţ, fără energie electrică Opt localități din judeţul Neamţ au rămas încă de duminică fără energie electrică, din... 17 Oct 2016 | (0)
ANAF: Cei fără venituri trebuie să plătească contribuții la sănătate Persoanele fizice care nu realizează venituri de natura celor menționate la art. 155 din Codul... 10 Oct 2016 | (5)