2016-12-04 14:33

POLITICA


O nouă orientare: asexualitatea

 |  18:30
O nouă orientare: asexualitatea

Aproximativ 1% din populaţia Marii Britanii se identifică drept asexuală. Asexualitatea este descrisă ca o orientare, spre deosebire de celibat care este o alegere. Cauzele care determină această orientare vor fi treptat elucidate, ceea ce a dus la diverse speculaţii despre motivul pentru care unii oameni nu simt nici o atracţie sexuală. Potrivit (AVEN), cea mai importantă comunitate online dedicată asexualilor, „există mai multe distincţii în cadrul acestei categorii, cea mai importantă referindu-se la cea dintre asexualii romantici şi asexualii aromantici. Primii nu simt atracţie sexuală, dar experimentează atracţia romantică. Aceştia îşi pot dori să se apropie, să afle mai multe despre ceilalţi, să împărtăşească anumite lucruri. A doua categorie nu manifestă atracţie romantică de nici un fel, astfel că, în multe cazuri, aceste persoane nu vor să fie atinse şi nici nu-şi doresc intimitate fizică”, spune sociologul Mark Carrigan, de la Universitatea din Warwick, citat de BBC News. Cercetările sunt încă speculative, dar specialiştii speră să afle mai multe odată cu recunoaşterea acestei orientări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: asexualitate, AVEN, orientare, fara sex, romantic, aromantic, BBC, Mark CarriganComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

MOTORSPORT. Final de drum pentru Mark Webber Pilot cu vechi ştate în Formula 1, actualmente campion en-titre în FIA Championship Endurance,... 16 Noi 2016 | (0)
Un număr de 14 localităţi din Suceava, fără energie electrică Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, vineri, că un număr de 14 localităţi din... 02 Dec 2016 | (0)