2019-01-24 04:31


O rachetă indiană a explodat spectaculos la mai puţin de un minut de la decolare

 |  13:10
O rachetă indiană a explodat spectaculos la mai puţin de un minut de la decolare

O rachetăspaţială care transporta echipament de comunicaţii a explodat după lansareseară în India, al doilea eşec alagenţiei spaţiale indiene din acest an. Racheta, lansată cu întârzierede câteva zile din cauza unor probleme tehnice,s-a abătut de la traseul de zbor şi a explodat. Oamenii de ştiinţă aupreferat sa distrugă racheta, după ce au pierdut controlul asupra acesteia, dincauza unei avarii, potrivit directorul Agenţiei spaţiale indiene.

Agenţiilecalifică accidentul drept un pas înapoi pentru programul spaţial al Indiei careare planificat primul său zbor cu echipaj în spaţiu în 2016.

India este a cincea ţară după Statele Unite, Rusia, Chinaşi Franţa care intră pe piaţa comercială de lansare a sateliţilor.

Ţara a încercat să transforme ascensiunea ei ca o putereeconomică - construită pe prosperul sector high-tech - în influenţă la nivelmondial şi în alte domenii.

Din 1994, programul spaţial din India spatiu a lansat oserie de sateliţi şi a fost în măsură să lanseze cu succes nouă zboruriconsecutive în spaţiu. În ianuarie 2008, o rachetă indiană a plasat pe orbităun satelit israelian de spionaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...