2019-03-19 04:06


Oajdea (PDL) dă o nouă palmă peste ceafă guvernului său

 |  19:54
Pedelistulcare a votat pentru demiterea Guvernului la moţiunea de cenzură din iunierevine cu un nou act de rebeliune împotriva Executivului. Oajdea spune că deficitulFondului de pensii pe care îl anunţă Emil Boc nu este realist. Mai mult, elsusţine că statul fură mai mult de jumătate din suma cu care un cetăţeancontribuie la fondul de pensii de-a lungul timpului.

Daniel Oajdea, deputat PDL, afirmă că a făcutun calcul privind raportul dintre pensia unui cetăţean şi suma cotizată deacesta pe parcursul unui stagiu de cotizare. Concluzia sa este că statul nu dănimic în plus pensionarilor, ci, mai mult, “fură”, în medie, peste 50% din câta contribuit un cetăţean pe parcursul vieţii active. El a precizat că statul“fură” prin faptul că nu încasează contribuţia de la toţi angajaţii săi, cumeste cazul CFR Marfă, şi scuteşte de la plata datoriilor unele societăţi, cumar fi cele producătoare de bere.

“Deficitul anunţat acum la Fondul de pensiinu e realist, nimeni nu a spus ce a făcut statul cu banii când a avut excedent.Trebuie să facem ca de Fondul de pensii să nu se atingă nimeni, iar Guvernulsau Parlamentul să nu poată da scutiri cui doreşte. Banii trebuie să seîntoarcă la cei care au cotizat. Unii politicieni spun că avem deficit laFondul de pensii. Nu e corect să vorbim de deficit raportându-ne doar la câţivaani, ar trebui raportat la o perioadă de minimum 30 de ani, egală cu stagiul decotizare”, a declarat ieri Daniel Oajdea, citat de Mediafax.

Boc acerut personal să fie dat afară

Parlamentarul nu este la prima rebeliuneîmpotriva propriului partid. El a votat pentru demiterea premierului lamoţiunea de cenzură depusă de Opoziţie în iunie. Votul său a fost privit cuochi răi de conducerea PDL, care a decis să fie dat afară din rândulpartidului. Excluderea sa nu a avut loc însă, întrucât decizia trebuie validatăde Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, for în care până în prezent nu s-adiscutat statutul lui Oajdea. Votul său nu i-a supărat doar pe colegii dinpartid, ci chiar pe însuşi Emil Boc. La întâlnirea lui Traian Băsescu cupedeliştii la Palatul Snagov, Boc ar fi cerut ca “rebelul” să fie dat afară dela întâlnire. “Eu am fost invitat să particip personal de la grupul PDL. Amluat loc în sală şi o doamnă care îl însoţea pe domnul preşedinte Boc a venitşi mi-a spus: «Îmi pare rău, dar domnul preşedinte a spus că nu puteţi participala această întâlnire». Şi eu am plecat, că nu pot să stau cu forţa să faccirc”, susţinea Oajdea la vremea respectivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...