2019-01-22 06:23


Obiectivele din domeniul sănătății cuprinse în programul de guvernare al PSD

 |  13:19
Obiectivele din domeniul sănătății cuprinse în programul de guvernare al PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, referitor la obiectivele din domeniul sănătății cuprinse în programul de guvernare al social-democraților, că principala temă este „pacientul - prima prioritate a oricărei reforme”.

"Bugetul pentru sănătate va fi construit în funcție de nevoile sistemului, ale pacientului, astfel încât niciun bolnav să nu se simtă părăsit și să știe că pentru el există soluții. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. (...) Trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrația sau de lipsurile din acest sistem", a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă, transmite Agerpres.

Referitor la dezvoltarea infrastructurii medicale, acesta a spus că PSD intenționează construirea, până în 2020, a spitalului republican 'Carol Davila', cu peste 2.500 de paturi și o suprafață de 60 — 80 de hectare cu finanțare prin decontare a 750 de euro pe zi pe pat utilizat, pe modelul clinicii vieneze AKH.

"Pe lângă acest complex gigant discutăm de 8 spitale regionale noi care să fie similare cu acest complex, pe o dimensiune mai mică — în jur de 1000 de paturi. (...) Vor fi reabilitate și modernizate restul de spitale județene, care nu au fost reabilitate, de asemenea 100 de ambulatorii de specialitate și 250 de unități de primire-urgențe", a precizat Liviu Dragnea.

Un alt obiectiv al PSD îl reprezintă actualizarea frecventă a listei medicamentelor compensate.

Nu în ultimul rând, social-democraţii intenționează revizuirea sistemului de salarizare a medicilor, astfel încât, de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident să aibă un salariu brut de 1.200 de euro, un medic specialist gradul V clinic — 2.650 de euro, un medic primar gradul V clinic — 3.377 euro, iar un medic primar gradul V ATI-urgență — 3.600 euro.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2018, asistenții medicali ar urma să aibă parte de o creștere salarială de sută la sută, asistenții și infirmierii - un salariu lunar de 2.150 lei, iar angajații cu studii superioare — 2.250 lei.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD dorește ca, până în 2020, bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-04

TAGURI: obiectiv, domeniu, sanatate, program, guvernare, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Noi 2016

PUSCARIASUL ASTA DIN JUDETUL FARA LIBRARII A. INCEPUT SA PUNA IAR CASETE MINCINOASE PENTRU A CASTIGA VOTURI.LISTELEPSD SUNT PLINE DE PENALI PLAGIATORI SI ABONATI LA CONTRACTE CU STATUL. IN CE TARA DIN LUME PUSCARIASII PENALII SI PLAGIATORII SUNT PE LISTELE DE VOT.DOAR IN ROMANIA SI ASTA DIN CAUZA INCULTURII SI PROSTIEI DIN CAPUL CELOR CARE-I VOTEAZA.
TILICA
05 Noi 2016

ACEASTA STAFIE SAU MUMIE TELEORMANEANA NU MAI TREBUIE SA APARA IN PUBLIC SAU IN PRESA.
Random imageUltimele stiri

loading...