2017-01-19 13:28

POLITICA


Oficialii ruşi, obligaţi să renunţe la posturile din companiile de stat

 |  19:05
Oficialii ruşi, obligaţi să renunţe la posturile din companiile de stat

Oficialiiguvernamentali, printre care vicepremierul Igor Secin, aliat al lui VladimirPutin, vor trebui să renunţe la posturile deţinute în consiliile de conducere alecompaniilor de stat, a anunţat consilierul Arkadei Dvorkovici, relatează RIANovosti.

DmitriMedvedev a anunţat că vrea ca, până la jumătatea anului, miniştrii să renunţela locurile ocupate în consiliile de conducere. Propunerea este considerată opotenţială lovitură dată lui Igor Secin, aliat al premierului Vladimir Putin şifost agent KGB. Secin este preşedintele companiei petroliere Rosneft şi, cavicepremier, se ocupă de industriile de gaz şi petrol. Medvedev a subliniat căvrea să se pună capăt "influenţei excesive a companiilor de stat înclimatul de investiţii". Cu doar un an înainte de alegerile prezidenţiale,circulă tot mai multe zvonuri privitoare la un conflict între Medvedev şiPutin.

"Problemaeste că, în multe cazuri, preşedinţii consiliilor de conducere sunt, în primul rand,membri ai guvernului, responsabili pentru regularizarea activităţilor", aspus Dvorkovici. El a menţionat a doua bancă a Rusiei, VTB, unde ministrul definanţe, Aleksei Kudrin, este preşedintele consiliului de supervizare, şicompania Aeroflot, unde ministrul transporturilor, Igor Levitin, este membru înconsiliul director. El conduce, de asemenea, aeroportul Şeremetievo.Prim-vicepremierul Viktor Zubkov este preşedintele consiliului de supervizareal Băncii agricole ruse. "Ştiu din proprie experienţăîn a fi înconsiliul director că aproape totuldepinde de cine este în consiliu, 90%dintre decizii sunt predeterminate de poziţia preşedintelui consiliului",a declarat Dvorkovici.

Ministrulrus al energiei, Serghei Şmatko, va pleca probabil din consiliul director alGazprom, a anunţat joi consilierul prezidenţial Arkadi Dvorkovici."Consiliul include persoane cu profil înalt, în primul rând ministrulenergiei. Dacă urmăm litera legii, aşa cum a prezentat-o preşedintele, atunciînlocuirea este necesară", a adăugat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639241-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image