2018-12-13 03:47


Oltean anunţă stingerea obligaţiilor PDL faţă de UDMR

 |  13:00
Oltean anunţă stingerea obligaţiilor PDL faţă de UDMR

Secretarul general al democrat liberalilor, Ioan Oltean, a afirmat, marţi, la Bistriţa, că obligaţiile PDL faţă de UDMR s-au stins în momentul în care a încetat să funcţioneze majoritatea.

'Nu avem obligaţii, nici UDMR faţă de noi, nici noi faţă de UDMR. Am fost parteneri într-o coaliţie majoritară. UDMR a fost un partener loial, noi nu avem ce să îi reproşăm şi credem că obligaţiile noastre s-au stins în momentul în care a încetat să funcţioneze majoritatea. Avem însă nu obligaţia, ci datoria de a ne respecta şi de a colabora în interesul gestionării corecte a intereselor României', a declarat Ioan Oltean.

Totodată, secretarul general al PDL a afirmat că partidul său respinge ideea alegerilor parlamentare anticipate, susţinută de UDMR, considerând că alegerile trebuie să aibă loc la termen. 'PDL s-a pronunţat împotriva alegerilor anticipate, a fost constant pe această poziţie. Credem că după alegerile locale urmează perioada de vară şi în toamnă, la termen şi în timpul prevăzut de lege, să aibă loc alegerile parlamentare, şi nu anticipate', a adăugat democrat-liberalul.

Marţi, Ioan Oltean i-a însoţit pe candidaţii PDL la momentul depunerii candidaturilor pentru Primăria Bistriţa şi Consiliul Municipal, respectiv funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi membri ai acestui consiliu, scrie Agerpres.

UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, iar poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor şti programul şi miniştrii, declarase, luni, după o întâlnire cu liderii judeţeni ai Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: PDL, UDMR, Ioan_Oltean
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TICU
02 Mai 2012

Măi învățătorule ce ești tu Ioan Oltean, te-ai uitat în DEX să vezi că primul sens al cuvântului OBLIGAȚIE este DATORIE? Așa că las-o mai moale cu ”Avem însă nu obligaţia, ci datoria...” că sună ca vorba lui Petre Roman în 1990.
Random imageUltimele stiri


loading...