2017-01-16 17:35

POLITICA


ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia

 |  15:45
ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia
Un oficial de topal ONU a declarat că rapoartele despreuciderea în masă a mii de oameni în Libia ar trebui să stimuleze comunitateainternaţională să facă un "pas puternic" pentru a pune capătrepresiunii împotriva protestatarilor antiguvernamentali din ţară nord-africană.

De asemenea, ÎnaltulComisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a cerut Consiliului săutilizeze toate mijloacele posibile pentru stabilirea unei comisii independentecare să investigheze pretinsele abuzuri ale forţelor de securitate libiene şi să-ireţină pe cei responsabili. Mai mulţi oficiali cer suspendarea Libiei din Consiliul ONU. Acest lucru, înconformitate cu normele de consiliu, ar necesita aprobarea a două treimi dintoate cele 192 de ţări din Adunarea Generală a ONU la New York. În timp ce eforturile de a ostraciza Libia din parteaConsiliului sunt conduse de Europa, Statele Unite şi unele ţări din AmericaLatină, naţiunile din Asia şi Africa vor să se abţină de la stabilirea unuiprecedent care poate fi folosit împotriva lor sau aliaţilor lor în viitor, adeclarat Peter de Splinter, de la Amnesty International. ONU a discutat şi unplan de sancţiuni care să includă un embargo asupra armelor şi bunurilor, carear putea fi utilizate pentru a oprima protestatarii, precum un embargo asupracălătoriilor familiei lui Gaddafi. Statele Unite sprijină un pachet de sancţiuni mai mare, care arputea include şi interdicţii de călătorie pe înalţii funcţionari libieni, sau ointerdicţie privind vânzarea de echipamente militare americane.La Bruxelles, NATO a organizat o reuniune de urgenţăpentru a lua în considerare înrăutăţirea situaţiei în Libia. Potrivitoficialilor, se va interveni în Libia dacă NATO va primi o cerere deintrevenţie şi un mandat din partea Naţiunilor Unite.

Gaddafi a început să piardă terenÎn Libia confruntările violente continuă. Gaddafi, care acondus de 42 de ani, pare să fi pierdut controlul unei mari părţi a ţării. Rebeliicontrolează o fâşie de teritoriu de la frontiera egipteană, în est, aproape jumătate din coasta de la MareaMediterană - 1.600 km, de la portul dinBreqa până la est de Tripoli. Gaddafi ar controlaacum numai Capitala, unele oraşe în jurul ei şi părţi ale centrului slabpopulat din Libia.Saif al-Islam Gaddafi, fiul de 38 de ani al lui Muammar Gaddafi, a declaratieri că familia sa va "trăi şi va muri în Libia". "Planul A estesă trăim şi să murim în Libia. Planul B este să trăim şi să murim în Libia.Planul C este să trăim şi să murim în Libia", a spus Saif. Împătimiţii regimului lui Gaddafise ridică la circa 20.000 de luptători, conform reapoartelor. Nu există datedespre crearea unor comitete revoluţionare. Rivalităţile istorice, vendetelesunt larg răspândite printre membrii triburilor din Libia. Chiar dacăprotestatarii ar reuşi înlăturarea regimului, există o probabilitate marepentru declanşarea unui război inter-tribal în epoca post-Gaddafi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31

Mai multe imagini:
ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia
zoom
ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia
zoom
ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia
zoom

ONU - Lumea trebuie să acţioneze împotriva represiunii din Libia
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image