2019-02-21 08:41


Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL

 |  11:00
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL

Opoziţia a reuşit să strângă ieri doar 219 voturipentru moţiunea de cenzură, cu nouă mai puţin decât la precedenta moţiuneintrodusă în vară. Pentru a fi demis Cabinetul Boc erau necesare 236 de voturi.Promisiunile făcute oamenilor s-au dezumflat ca un balon de săpun, pesediştiirecunoscând de la începutul dezbaterilor că nu au adunat voturile cu care s-aulăudat. Cu toate acestea, liderul PSD, Victor Ponta, s-a declarat mulţumit derezultat, susţinând că „moţiunea de cenzură a trecut, dar în stradă”. Pesedistula condus ieri mitingul sindicaliştilor ce a avut loc pe traseul PiaţaUniversităţii – Palatul Parlamentului, la care au participat aproximativ 30.000de oameni. Aleşii din arcul guvernamental au preferat să nu participe la vot,rămânând în sală, dar fără a îşi exprima poziţia. În favoarea Guvernului condusde Emil Boc, nu s-a înregistrat astfel nici un vot pentru. Azi, urmează caGuvernul să-şi angajeze răspunderea în Parlament pentru Legea educaţiei.

10:00: Clădirea Parlamentului esteîncercuită de numeroase forţe de ordine ale Poliţiei şi Jandarmeriei, dar şi cutrupe speciale ale Serviciilor Secrete şi Smurd.

10:15: Maimulte grupuri de vizitatori care doreau să intre în Parlament prin clădireaSenatului, învecinată cu Camera Deputaţilor, au fost sechestrate la grupulparlamentar al PSD. Se pare că aceştia doreau să intre în camera deputaţilordinspre clădirea Senatului. Accesul dintre cele două instituţii, care îndeobşte era liber, a fost blocat.

10:28: câtevasute de sindicalisti sunt stransi in fata parlamentului. În prima linie, unuldintre ei, flutură ca pe un steag o cioară moartă spânzurată de picioare. Alţiprotestatari se plimba în lungul gardului palatului parlamentului. „ daca stampe loc, îngheţăm”, explică ei.

10:30:Conducerea Camerei Deputaţilor a luat măsuri speciale privind accesul înParlament. Accesul în balcoanele rezervate jurnaliştilor a fost blocat dindispoziţia secretarului general,Gheorghe Barbu.

10:30: Înclădirea Parlamentului, coadă mare la intrare. Invitaţii care urmează să asistela dezbaterile moţiunii din lojă îşi aşteaptă rândul în mod organizat. Unconsilier PDL, agitat, îşi caută oamenii aduşi de deputatul Dănuţ Liga.

11:02: Aparepremierul Emil Boc care se opreşte în biroul Robertei Anastase. Acolo îlaşteaptă Elena Udrea, Vasile Blaga, Teodor Baconschi, Raluca Turcan şi SulfinaBarbu.

11:18:Premierul Boc iese din biroul Robertei Anastase şi se îndreaptă spre şedinţa deplen. Poartă o cravată violet cu picăţele roz.

11:25 Miniştriau ajuns în Sala Parlamentului. Premierul Emil Boc s-a aşezat pe al doileascaun, în dreptul căruia scria Marko Bela. Toata lumea sărută mâinile EleneiUdrea.

11:29:Liberalul Stan Radu Rusanu înpinge nervos un SPP-ist. „Dă-te că-ţi dau şi euuna!”, i-a zis liberalul acestuia, agitat că nu-i lasă pe invitaţii lui să urceîn lojă.

11:30Preşedintele Senatului, Mircea Geoana îşi invită colegii să ia loc şi deschidelucrările şedinţei.

12:04: Se termină declaraţiile politice „pe procedură” şi se intră în ordinea de zi. Timp de mai mult de o jumatate de oră parlamentarii de la PSD s-au lăudat de la tribuna cu câte semnături au strâns de la cetăţenii din judeţele lor şi i-au afurisit pe guvernanţi. În replică, pedeliştii i-au gratulat din bănci cu apelative de genul: „Boule!”

12:07: Senatorul PSD Dan Şova începe citirea moţiunii. Parlamentarii ies plictisiţi unul câte unul din sală.

12:20: Deputatul PDL Sever Voinescu Cotoi schiopătează pe hol, doborât de o criza de gută. Când este întrebat ce a păţit, răspunde cu o glumă. „Există mai multe variante pe care le-am auzit de la cei care m-au întrebat: 1. schioapătă coaliţia, 2. te-au prins manifestanţii pe stradă şi te-au cotonogit şi 3. aţi început să vă puneţi picioarele în gips”.

12:40: Emil Boc iacuvântul: „Aveţi de făcut o alegere majoră: mergem mai departe pecalea reformelor şi scoatem România din criză sau cedăm în faţa populismului şicompromitem şansa ţării de a ieşi din recesiune”, a spus Boc parlamentarilor,comparând România cu un suferind de o boală gravă „Ce faci când suferi de o boală gravă ? Te tratezi chiardacă medicamentul este dureros sau mori?”.

13:36: Câţiva băieţi de la organizaţia non-guvernamentală „Miliţia Spirituală” părăsesc lojele după ce au afişat mai multe pancarte anti-Băsescu. La plecare, ei şi-au recuperat cele trei banane pe care SPP-ul le confiscase de frică să nu se arunce cu ele în parlamentari. Deputatul PDL Mihail Boldea, cel care a dat bătaie de cap frecvent partidului, a declarat pentru „Puterea” că nu votează moţiunea.

14:00: Crin Antonescu către Emil Boc: „Conduceţi o echipă ministerială alcătuită pe criteriifeudale, alcătuită pe sistemul, la propriu, al naşilor şi cumetrilor. Vorbiţide sacrificiile românilor. Şi dumneavoastră sunteţi sacrifici? Ne puteţi da unexemplu?”

14:25: Varujan Pambuccian anunţă că la votare Grupul Minorităţilor Naţionale va părăsi sala în momentul în care se va vota moţiunea de cenzură.

14:34: După ce vorbeşte Eugen Nicolicea (acum la UNPR), ia cuvântul pesedistul Bogdan Niculescu Duvăz. „UNPR s-a constituit prin trădare”, spune Duvăz. „Tu vorbeşti de trădare, Bogdane?”, îi strigă din sala Radu Berceanu, cândva vechi camarad în PD al lui Duvăz. Apoi, Berceanu se întoarce la ale sale: îşi continuă cititul ziarului de afaceri pe care îl ţinea în faţă.

14:38: Elena Udrea îţi tot notează ceva sau mai degrabă copiază de pe o foaie pe alta. Ea, Boc şi încă vreo doi miniştri au rezistat plictiselii dezbaterilor şi au rămas în sală.

14:39: Emil Boc iese puţin să-şi dezmorţească picioruşele. Elena Udrea a terminat de copiat şi îşi aşează părul cu mâna. A rămas singură la masa Guvernului.

14:48: Senatorul PDL, Radu Berceanu, se opreşte din cititul ziarului şi dă un telefon. Sună îndelung, i se răspunde într-un final. Vorbeşte calm, cu ochelarii pe vârful nasului, apoi îşi reia lectura uşor plictisit.

14:49: Senatorul PDL, Mircea Cinteză, îşi schimbă simul din telefon cu altul. Scoate capacul telefonului, apoi bateria, scoate simul, îl pune pe celălalt, pune bateria şi capacul înapoi. Simul pe care l-a scos din telefon îl împachetează binişor într-o hârtie apoi îl pune în portofel.

14:56: Începe pelerinajul la „moaştele” Elenei Udrea. Observând că a fost părăsită de colegii din Guvern, mai mulţi parlamentari PDL se duc pe rând la ea şi discută minute în şir.

14:58: Senatorul PNL, Varujan Vosganian, rupe plictiseala. El relansează discuţia, ţipând cuvinte şi dând nişte coate microfonului. Îl ceartă pe ministrul Ialomiţianu. Acesta, la rândul lui îl bârfeşte pe Vosganian cu Elena Udrea şi amândoi se amuză pe seama lui privindu-l cu ochi îngăduitori. Varujan se sufocă în continuare de indignare. Faţa i se înroşeşte. Sala fluieră şi huiduie. Cineva strigă: „Scoateţi-l din priză!”. Varujan vede roşu în faţa ochilor şi în loc de Ialomiţianu zice Ţunţăreanu.

15:03: După ce se întreţine cu Crin Antonescu, ia cuvântul Liviu Câmpanu: „Îmi doresc să rămân la UNPR, dar voi vota moţiunea”.

15:04: Victor Ponta, liderul PSD, coboară între manifestanţi printre parlamentari.

15:08: Elena Udrea ia cuvântul de la tribună. Lojele sar în picioare şi aplaudă. Opoziţia o huiduie.

15:25: Ponta transmite actualului Guvern: „Sunt 100 de mii de oameni în stradă, care seîntreabă dacă astăzi au o şansă să traiască cu adevărat în acestă ţară. Suntmilioane de români care se uită la ce se întâmplă pe stradă, dar şi la ce seîntâmplă în Parlament. Ar fi fost poate mai bine ca şi dumneavostră să mergeţiîn piaţă”.

15:29: Vorbeşte Victor Ponta. Tinerii simpatizanţi ai PDL din lojă se întorc cu spatele la el. Rămân aşa până acesta îşi termină discursul.

15:38: Deputatul independent Tudor Ciuhodaru vrea şi el să ia cuvântul şi este trimis la spital (el este medic la Spitalul de Urgenţă din Iaşi).

15:48: Viceliderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, l-a rugat înglumă pe preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană, s-o pună pe preşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să numere bilele de la vot, pentru căatunci sigur va trece moţiunea.

16:20: Ia cuvântul Ioan Oltean. În loje, tineretul pesedist îl îngână. Şeful TSD, Nicu Bănicioiu, îi pune o hârtie în faţă lui Oltean. Pe ea scrie Benny Hill.

16:30: Elena Udreaatacă dur Opoziţia: „PSDşi PNL nu sunt, aşa cum se pretind, câinii de pază ai democraţiei, sunt lupivopsiţi care, ani în şir, s-au înfruptat de la masa bogată a statului îndefavoarea celor pe care astăzi pretind că îi slujesc şi că îi reprezintă”.

16:33: Emil Boc vine la tribună pentru discursul de final. Jumătate din plenul Parlamentului îi cere demisia în picioare, aplaudând. Pesediştii îi pun dosarele cu semnături în faţă, după care încep să arunce cu ele. Ridică un teanc de dosare care aproape îl acoperă pe premier. Pedeliştii sar să-l apere, cel mai bătăios dovedindu-se a fi Silviu Prigoană. Dintre pesedişti, cel mai aprig la mânie este deputatul Nicu Bănicioiu. Cele două părţi îşi arată muşchii. Boc fuge înapoi la scaunul lui şi se impiedică de propria-i geantă. Refuză să mai vorbească până când Opoziţia nu elibearează tribuna. Pesediştii sunt obligaţi să-şi adune teancurile de semnături şi să le pună înapoi în bănci.

16:40: Emil Boc revine la microfon.

16:51: Boc insinuează că mai mulţi parlamentari PSD nu au semnat moţiunea. Dă şi nume: Valeriu Zgonea şi Filip Georgescu. Primeşte câteva huiduieli.

16:56: Boc a terminat de vorbit.

17:08: Începe votul secret cu bile.

17:16:Senatorul liberal Puiu Haşoti urmăreşte la televizorul din hol strigareacatalogului pentru a vedea dacă colegii lui de partid chiulesc la vot.

17:20: Însală, pesediştii sunt strict supravegheaţi de un grup de colegi inimoşi să nugreşească bilele şi urnele.

17:30: Înlojă, doi consilieri parlamentari, îşi dau cu părerea despre cum s-au îmbrăcatdeputatele şi senatoarele. „Are şi asta nişte gusturi!”, o bălăcăreşte unul pedeputata PSD Oana Niculescu Mizil.

17:38: Deputatul UNPR Nicolae Stan, zis Bulă, a votat, deşi partidul a interzis reprezentanţilor săi să participe la vot. Acelaşi lucru l-a făcut şi Daniel Oajdea.

17:42:Deputatul PSD Aura Vasile îi arată liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader,făcându-i în necaz, cum baga bila albă în urna albă şi bila neagră în urnaneagră.

17:51:Împăcare istorică, Silviu Prigoană, cel care a plecat din PDL din cauza EleneiUdrea, care a încercat să-i interzică să mai facă afaceri cu statul, a stat devorbă cu însăşi Elena Udrea.

18:01: Votuls-a încheiat. Au votat doar 220 de parlamentari. Insifucienţi ca moţiunea sătreacă.

18:09: Liberalul Mihai Voicu anunţă neoficial că moţiunea a picat întrunind 219 voturi pentru şi o abţinere a lui Daniel Oajdea, care a băgat ambele bile într-o singura urnă.

18:12: Oficial: moţiunea a căzut. Au fost 218 voturi pentru moţiune şi o abţinere. Pentru ca moţiunea să treacă şi Guvernul Boc să fie demis, erau necesare 236 de voturi.

18:17: Ministrul pentru relaşia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, se îmbrăţişează şi se pupă cu pedelistul „problemă”, Daniel Oajdea.

18:18: Liberalul Dan Olteanul anunţă că PNL va depune o altă moţiune de cenzură după ce guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-11

Mai multe imagini:
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom

Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom

Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom
Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
28 Oct 2010

Mda! Sa-mi aratati si mie cum se ,,dezumfla baloanele de sapun si cum a confiscat S P P banane.Chiar nu puteti fi un pic seriosi? sau v-at molipsit de la politicieni? O zi buna!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...