2019-02-16 05:52


Opoziţia a mai pierdut 29 de voturi de la precedenta moţiune de cenzură

 |  20:09
Opoziţia a mai pierdut 29 de voturi de la precedenta moţiune de cenzură

Speranţele Opoziţiei că va reuşi să producă în acest an demitereaGuvernului Boc s-au diluat puţin câte puţin la fiecare moţiune de cenzură pecare a depus-o. Fiecare tentativă a senatorilor şi deputaţilor PSD şi PNL de adebarca Executivul a primit din ce în ce tot mai puţine voturi favorabile înParlament. Maximul de forţă parlamentară al Opoziţiei a fost atins în iunie,când senatorilor PSD şi PNL le-au mai lipsit doar opt voturi pentru ca Emil Bocsă fie demis, pentru plecarea Guvernului optând 228 de aleşi. De atunci, nunumai că nu au mai atins acel maxim, ba chiar s-au îndepărtat constant de el. Lamoţiunea de cenzură de ieri au votat doar 190 de parlamentari ai Opoziţiei – culmea!-, cu 11 mai puţini decât numărul iniţiatorilor.

Moţiunea de cenzură de ieri a fost cea care a întrunitcele mai puţine voturi favorabile din cele patru din în acest an. Doar 190 deparlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Boc, cu 29 mai puţini decâtla precedenta tentativă, cea din octombrie, şi cu 38 mai puţini decât lamoţiunea din iunie.

Prima încercare a parlamentarilor Opoziţiei de a-l gonipe Emil Boc din fruntea Guvernului a avut loc în iunie. Moţiunea de cenzurăiniţiată de PSD+PC, intitulată „Opriţi genocidulsocial”, era votată de 228 de parlamentari în data de 15.06.2010.Printre deputaţii şi senatorii care votau împotriva Guvernului Boc erau şi uniidin arcul guvernamental, ba chiar şi de la PDL. Doar 8 voturi i-au lipsitOpoziţiei atunci pentru a întruni numărul de 236 de parlamentari, adicăjumătate plus unul, necesare pentru debarcarea echipei Boc. A doua încercares-a desfăşurat în septembrie. Moţiunea de cenzură numită „Moţiunea României majoritare, moţiune populară” primea pe 27.10.2010 doar219 voturi pro, cu 9 mai puţine decât precedenta şi cu 17 mai puţine decât erausuficiente pentru a fi adoptată. Eşecul moţiunii de cenzură de ieri este celmai mare din acest an. Moţiunea intitulată „Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima «ţeapă»trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc” a primit doar 190 de voturifavorabile, mai puţine chiar decât numărul aleşilor care o iniţiaseră, 201parlamentari PSD şi PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...