2019-03-24 00:57


Opoziţia a oficializat limbajul de cartier cu referire la guvernarea PDL. Antonescu şi Ponta joacă împreună rolul lui Alcibiade

 |  19:57
Opoziţia a oficializat limbajul de cartier cu referire la guvernarea PDL. Antonescu şi Ponta joacă împreună rolul lui Alcibiade
Borfaşi, gornişti,ciorditori, tâmpiţi, slugi, mafioţi. Sunt numai câteva dintre epitetele pe careliderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, le folosesc în spaţiul publicatunci când vorbesc despre Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea şi despre ceilalţilideri politici ai actualei guvernări.

Înultimele săptămâni s-a intensificat afluxul de epitete murdare dinspre Opoziţieînspre zona Puterii. „Atacatori”: Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD).Cei doi nu ratează practic nici o ieşire publică fără a lăsa în urmă câtevacalomnii la adresa celor aflaţi la guvernare.În acest week-end, la Antena 3, liderul liberal Crin Antonescu a vorbitdespre premierul Emil Boc ca despre un prostănac. "Omul este slab deminte, îmi pare rău să spun asta, că nu degeaba îi dă şi taică-su cu oul încap. E slab de minte. N-are ţinere de minte. Nu reuşeşte de patru luni de zilesă memoreze corect numele unei formaţiuni politice din România care se numeşteUniunea Social Liberală", a afirmat Antonescu. Cu o zi înainte, vineri,acelaşi Crin Antonescu îl compara pe premierul Boc cu un borfaş. “Avem unpremier care ne minte în faţă, ca un borfaş”, spunea liberalul, care a adăugat:“Eu vă spun foarte clar că, atâta vreme cât Guvernul condus de Boc va continuasă fure din banul public, pentru mine Boc va fi un borfaş şi Guvernul lui, un Guvernde ciorditori". Apoi, tot el i-a numit pe jurnaliştii cu simpatii pro-PDLdrept gornişti. “Domnul Băsescu şi oamenii săi, de peste tot, din Guvern, dinParlament, de la partid, din deconcentrate, de la presă s-au obişnuit cu un jocfoarte simplu. Fac toate măgăriile - uite încă un cuvânt urât - cu putinţă, aucâţiva gornişti care se duc seara la televizor şi zic «domne, ce tare a jucatBăsescu, cât de deştept e», cum se miră domnul Cristoiu, se gâdilă singur”.

Lacapătul acestor declaraţii făcute într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu afost întrebat de un jurnalist dacă nu i se pare nepotrivită folosirea unorastfel de cuvinte gen "borfaş", el admiţând că "în principiu,da, nu este potrivită". "Da, aceste cuvinte sunt urâte, pentru cătrăim într-o lume urâtă şi nu are nici un rost să fac eu pe domnişoara. Eu îmiasum asta. Poate că pierd. Am vorbit despre modele, am vorbit despre limbaj,domnul Băsescu a făcut ce a făcut. Pun mâna în foc că nu l-aţi fi întrebatniciodată pe amintitul dacă e frumos cum vorbeşte. Dar, poate că l-aţi fiîntrebat, zic şi eu. Problema e că numai eu, Ponta şi noi, suntem întrebaţi. Dadomne, noi vorbim urât. Deci faţă de hoţii vorbim cu aceste cuvinte pentru căniciodată, şi am mai fost în Opoziţie, niciodată nu am folosit aceste cuvintela adresa altor guverne, ani de zile am vorbit despre domnul preşedinte, despredomnul Emil Boc, despre domnul prim-ministru. În momentul în care ajungem laceea ce se întâmplă astăzi, folosim cuvinte care să descrie situaţia".

Ponta prevesteşte unsfârşit ca al lui Ceauşescu pentru Băsescu

Acelaşilimbaj îl foloşeşte mai nou şi Victor Ponta, celălalt lider al Uniunii Social Liberale."E deja un scenariu apocaliptic dacă Boc gândeşte, asta ar fi o ştire debreaking news", afirma Ponta. În opinia sa, cei aflaţi astăzi la guvernaresunt nişte “oameni iraţionali" carevor avea un destin tragic. "Poate o să vi se pară prea colorată expresia,dar eu cred că la un moment dat o să retrăim - sigur, la figurat - momentul cuelicopterul, când dna Udrea şi cu dl Băsescu se vor urca în elicopter. Altfelnu vor pleca de acolo”, spunea Ponta pe 6 iunie. Despre preşedintele Băsescu,Victor Ponta vorbeşte foarte adesea în termeni nu tocmai respectuoşi. “Dacă nuai învăţat nimic la şcoală, e foarte greu să vii cu sinceritate să spui că vreisă faci ceva pentru şcoală”, a afirmat şeful PSD. În acest sens, Ponta a maispus că ţine foarte mult la ideea că “şcoala nu produce, cum zice domnulBăsescu, tâmpiţi, ci poate doar pentru funcţia de preşedinte”.

Foartecolorate sunt şi descrierile pe care Victor Ponta le face liderilor PDL, cudiverse ocazii. Enumerăm doar câteva dintre ele. Andreea Vass - “Acest Emil Boccu fustă”, Daniel Buda – “Un zootehnist care se ocupă de Constituţie”, DanielFuneriu - “Ar fi un foarte bun şef de penitenciar, într-un mediu coercitiv încare dacă te uiţi fix şi vorbeşti apăsat şi numeri pixelii într-adevărcompetenţa ta poate fi folosită”, Sebastian Lăzăroiu – “Băsescu preferăîntotdeauna slugile foarte credincioase şi fără scrupule”, Macovei, Preda,Voinescu – “Oo combinaţie toxică între puseuri de fascism pur, de fariseism şide slugărnicie greţoasă faţă de mâna care îi hrăneşte”.

LiderulUSL Victor Ponta întrevede un trist final de carieră pentru Traian Băsescu, “Esteun om terminat, nu doar politic. Va rămâne în istorie mult mai jos chiar decâtCeauşescu”.

ModelulRomânia Mare

Pentrucomparaţie, vă prezentăm un fragment din ultimele ediţii ale revistei “RomâniaMare”, rubrica “Săptămâna pe scurt”, semnată de Alcibiade: “Încă un sondajordinar, propagat de Antena 3. S-a întâmplat luni seară. La emisiunea lui MihaiGâdea era prezent şi Dan Nica. Sanchi, Gâdea nu ştia de sondaj, aflase doarcă-l făcuse PSD. Care îl dădea pe Crin Antonescu câştigător din primul tur, cu58%. În realitate, Fătălăul are doar 22%. Restul? Cine o să fure pentru el? Ălaio, ăla io... Nu vă e, mă, ruşine? Care e diferenţa dintre voi şi Băsescu? Niciuna. Toţi sunteţi nişte borfaşi nenorociţi, care încearcă să mai păcălească, odată, populaţia: şi PSD, şi PNL, şi PC, şi PDL etc. Atâta îl umflaţi cuclisma-n cur pe tâmpitul ăsta de găgăuz, cu hormonii lui de fetiţă vicioasă,încât o să pleznească tânăra speranţă. Nu vă faceţi iluzii, Crin Antonescu NUva câştiga alegerile prezidenţiale nici din turul I, nici din turul X...”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARY
12 Iun 2011

ANTONESCU SI PONTA , DOI PAPAGALI...A SI UN MOTAN PE NUME FELIX.
ANDRADA
12 Iun 2011

Ciudata revolta privind limbajul opozitiei ,si comparatia cu vadim; cum poti sa numesti un mincinos patologic ,cum e boc,cum poti sa nu te revolti cand vezi cum se arunca la gunoi istoria,unirea si ungurii fac pelerinaje la vechile granite cu ungaria; cum poti sa stai si sa faci analize cand totul se distruge de incompetentii si hotii puterii ; daca se iese in strada nu se stie pe cine va lovi mania si furia celor care au rabdat dar povestea cu ungurii nu mai trece ca..o motiune
TITIRCA
13 Iun 2011

O fi Vadim nebun de legat,dar nu merita comparat cu cele doua bidoane goale,Ce Ghevaru si Floricel Antenescu,hai sa fim seriosi!
SILE
13 Iun 2011

Daca vas mirati, va mirati degeaba. Asta e profilul moral al majoritatii covirsitoare a politicienilor din Romanika. Chit ca ma repet, am lansat cindva intrebarea: de ce multe persoane publice se comporta mai degraba ca personajele literare ale lu nenea Iancu decit mulk timea de oameni sanatosi la bibilica traitori ai acelor vreamuri?Un raspuns adecvat ne-ar ajuta cred sa pornim mai departe. O zi buna !
ZIGZAG
13 Iun 2011

porumbacu alcoolist si copilotul tonta se vor duri?au limbaj?o vor suge pe mana lor.si de data asta fara batista.proprietaru de batista e la parnaie pe tubulatura.face un avort la genunki zilele astea.multa "ue USL.DE TOTI BANII BARONULUI DRAGNEA.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...