2016-10-22 01:08

POLITICA


Opoziţia cere un Comitet Naţional Anticriză

 |  14:16
Opoziţia cere un Comitet Naţional Anticriză

Puterea şi Opoziţia ar trebui să se pună la aceeaşi masă şi să înfiineze un comitet anticriză. Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Victor Ponta, care a spus că acordul european de guvernanţă fiscală poate fi realizat, în primul rând, prin constituirea unui comitet anticriză putere - opoziţie, în cadrul căruia să fie analizat ce înseamnă acest document. Liderul pesedist a precizat că trebuie văzut ce înseamnă pentru România deficit structural 0,5%, deficit bugetar 3%, 60% maxim datorie din PIB, obligativitatea anunţării Comisiei Europene atunci când emiţi noi titluri de stat.

”Ce se întamplă cu nerespectarea acestor decizii, pentru că acolo în declaraţie scrie o chestie pe care Băsescu nu a spus-o nimanui şi nu o va spune, cei care au drept de vot sunt cei 17 din zona euro. Ei sunt pe teren, noi suntem în tribună, noi spunem: participăm şi noi, respectăm regulile voastre (...)” a afirmat liderul PSD, la Antena 3.

Cât priveşte probabilitatea părăsirii Parlamentului, Victor Ponta a spus că este un aspect care trebuie gândit foarte bine: “Dacă noi ne dăm demisia din parlament, este foarte posibil ca Boc, Igaş şi toţi ceilalţi să facă alegeri pentru colegiile noastre şi să îşi facă o majoritate de două treimi, în care să schimbe Constituţia şi Dumnezeu ştie ce vor pune în Constituţie: al treilea mandat al lui Băsescu (...). Adică, un gest extrem este necesar, dar vreau să nu se întoarcă împotriva, nu a noastră (...), ci împotriva celor care spun că mai sunt 11 luni şi scăpăm de Băsescu”, a mai spus Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

TAGURI: comitet national anticriza, victor ponta, putere-opozitie, alegeri 2012, crizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Gabriela Szabo candidează la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) Fosta campioană mondială și olimpică de atletism Gabriela Szabo a anunțat miercuri, într-o... 13 Oct 2016 | (0)
Victor Ponta, la DNA Ploieşti pentru audieri Victor Ponta a venit miercuri dimineaţa, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul... 12 Oct 2016 | (2)