2017-01-22 12:17

POLITICA


Opoziţia cere un Comitet Naţional Anticriză

 |  14:16
Opoziţia cere un Comitet Naţional Anticriză

Puterea şi Opoziţia ar trebui să se pună la aceeaşi masă şi să înfiineze un comitet anticriză. Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Victor Ponta, care a spus că acordul european de guvernanţă fiscală poate fi realizat, în primul rând, prin constituirea unui comitet anticriză putere - opoziţie, în cadrul căruia să fie analizat ce înseamnă acest document. Liderul pesedist a precizat că trebuie văzut ce înseamnă pentru România deficit structural 0,5%, deficit bugetar 3%, 60% maxim datorie din PIB, obligativitatea anunţării Comisiei Europene atunci când emiţi noi titluri de stat.

”Ce se întamplă cu nerespectarea acestor decizii, pentru că acolo în declaraţie scrie o chestie pe care Băsescu nu a spus-o nimanui şi nu o va spune, cei care au drept de vot sunt cei 17 din zona euro. Ei sunt pe teren, noi suntem în tribună, noi spunem: participăm şi noi, respectăm regulile voastre (...)” a afirmat liderul PSD, la Antena 3.

Cât priveşte probabilitatea părăsirii Parlamentului, Victor Ponta a spus că este un aspect care trebuie gândit foarte bine: “Dacă noi ne dăm demisia din parlament, este foarte posibil ca Boc, Igaş şi toţi ceilalţi să facă alegeri pentru colegiile noastre şi să îşi facă o majoritate de două treimi, în care să schimbe Constituţia şi Dumnezeu ştie ce vor pune în Constituţie: al treilea mandat al lui Băsescu (...). Adică, un gest extrem este necesar, dar vreau să nu se întoarcă împotriva, nu a noastră (...), ci împotriva celor care spun că mai sunt 11 luni şi scăpăm de Băsescu”, a mai spus Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

TAGURI: comitet national anticriza, victor ponta, putere-opozitie, alegeri 2012, crizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image