2017-01-23 02:36


UPDATE. Opoziţia contestă Guvernul Ungureanu la CCR

 |  14:57
UPDATE. Opoziţia contestă Guvernul Ungureanu la CCR

UPDATE 17.50: CCR va discuta pe 7 martie sesizarea USL împotriva Premierului

Curtea Constituţională a României va discuta, pe 7 martie, sesizarea USL, prin care aceasta contesta învestirea în funcţie a lui Mihai-Răzvan Ungureanu. Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD, susţine că numirea premierului încalcă mai multe articole din legea fundamentală.

Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit, pe 9 februarie, votul de învestitură al Parlamentului, conform Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a precizat că Uniunea Social-Liberală a depus joi contestaţia privind învestirea Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu de către Parlament.

„Am depus astăzi contestaţia la CCR în care criticăm hotărârea numărul 1 din 2012 prin care s-a învestit Guvernul Ungureanu”, a declarat Duşa. Acesta a motivat că hotărârea de învestire a încălcat articolele 1, 64 şi 103 din Constituţie.

„Criticăm neconstituţionalitatea hotărârii vizavi de articolele 1, 64 şi 103 din Constituţie. Hotărârea încalcă normele constituţionale referitoare la procedura instituită pentru învestirea Guvernului, în sensul că nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidaţilor de miniştri în comisiile reunite şi nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar nişte procese verbale prin care se recomandă plenului să învestească Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu ţin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date în şedinţe fără cvorum”, a precizat liderul deputaţilor PSD, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: contestatie guvren, investire guvern Ungureanu, contestatie CCR, opozitieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image