2017-01-19 04:25

POLITICA


Opoziţia prostănacă

 |  21:00
Opoziţia prostănacă

Opoziţia s-a bătut cu pumnii în piept pentru suspendarea lui Băsescu. Au înfiinţat o comisie de suspendare care doarme în bocanci. Membrii comisiei nu se cunosc între ei, au avut doar două şedinţe până acum, unii membri nu au participat la nici una. Cu toate acestea, ei spun că lucrează „temeinic”. Acum două zile, Victor Ponta anunţa că suspendarea nu va mai avea loc.

Dacă la momentul anunţului privind o eventuală procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, membrii USL erau foarte fermi în declaraţii şi în planuri, acum ei nu mai sunt deloc siguri că ştiu ce vor să facă. Marţi, la Bistriţa, Victor Ponta spunea că suspendarea nu va mai avea loc. ”Noi nu vrem să îl schimbăm pe Traian Băsescu cu Vasile Blaga, cum nu voiam să îl schimbăm nici cu Mircea Geoană. Noi vrem să îl schimbăm pe Traian Băsescu cu un candidat USL”. Acelaşi Ponta, înainte de anunţul demarării suspendării lui Băsescu, spunea că are o datorie faţă de copiii săi de a îi scăpa de Traian Băsescu. A pierdut, se pare, determinarea de la început.

În urmă cu circa o săptămână, liderii USL anunţau chiar şi înfiinţarea unei comisii care să producă argumentele juridice necesare eventualei suspendări. Această comisie este condusă de Călin Popescu Tăriceanu, fost premier PNL. Contactaţi ieri de ziarul „Puterea”, membrii comisiei nu păreau să fi aflat de afirmaţia lui Victor Ponta de la Bistriţa, cum că suspendarea nu se mai face. Mai mult, juriştii Opoziţiei au arătat o nepăsare totală faţă de activitatea comisiei. Câţiva dintre ei nici nu ştiu componenţa comisiei, chiar dacă este vorba despre colegi de partid. Spre exemplu, Florin Iordache (PSD) a declarat: „Noi lucrăm la un material, care va fi gata în 2, 3, 5 zile sau maximum o săptămână. După aceea, îl vom înainta comisiei USL, conţinând abaterile costituţionale ale preşedintelui Băsescu”.

Mint că vin la şedinţe

Toni Greblă (PSD), şi el membru al comisiei, susţine că „toată acţiunea e în desfăşurare”. Destul de ambiguu, mai ales că, după cum ne-a declarat liberalul Nicolăescu, Greblă n-a fost prezent la nici una dintre cele două şedinţe ale comisiei. Întrebat dacă membrii comisiei se întâlnesc efectiv şi dacă dezbat problema suspendării, Toni Greblă a început să se fâstâcească în răspunsuri.

Dacă Iordache de la PSD spunea că documentul va fi elaborat în 2, 3 sau 5 zile, Eugen Nicolăescu, membru al comisiei din partea PNL, ne-a spus că nu există un termen-limită de predare. ”Până acum au fost două şedinţe ale comisiei. Nu avem o dată-limită de predare a cererii de redactare a suspendării, dar lucrăm temeinic la ea”.

Ioan Chelaru (PSD) e un alt membru al comisiei care nu prea ştie ce se întâmplă cu suspendarea. El susţine că Toni Greblă participă la întâlnirile comisiei - ”La unele da, la altele nu (participă - n.r.)” - , dar când i-am spus că ni s-a confirmat că nu a participat la nici o şedinţă, Chelaru a replicat: ”Sincer să fiu, şi eu am participat doar la o singură şedinţă. Programul de la  Senat sau de la Cameră se suprapune cu întâlnirile astea. Facem şi noi cum putem”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

TAGURI: suspendare basescu, comisia tariceanu, chelaru suspendare, mincinosii PSD, cretini PSDComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image