2017-01-21 02:11

POLITICA


Opoziţia ratează 1.800 de biserici

 |  21:00
Opoziţia ratează 1.800 de biserici

Evlavia parlamentarilor din Opoziţie este mare. Din aproximativ 9.000 de amendamente depuse la buget, circa 1.800 au fost doar pentru construcţii de biserici. Veste proastă : Opoziția nu crede ca va fi aprobat vreun amendament pentru construcția bisericilor.

Ziarul „Puterea” a luat declaraţii mai multor membri ai Opoziţiei, pentru a motiva înaintarea amendamentelor menţionate. Au avut două argumente puternice: Fie o puternică credinţă a parlamentarilor Opoziţiei în Dumnezeu, fie solicitările cetăţenilor din teritoriu de a se construi bisericile. Ioan Chelaru, senator PSD, a declarat pentru „Puterea” că PDL a refuzat orice amendament. „Opoziţia a depus aproximativ 8.800 de amendamente la buget, 8.756 parcă. Procedura este una laborioasă, trebuie depuse la Comisia de buget, Comisia de finanţe, şi separat, pe grupuri senatoriale.

Noi am depus şi multe amendamente pentru construcţia bisericilor şi a altor lăcaşe de cult, ca urmare a discuţiilor cu enoriaşii care au venit cu aceste propuneri, din diverse judeţe ale ţării. Doar că ni s-a spus să o lăsăm mai moale, pentru că există grădiniţe care trebuie construite, şcoli, şi aşa mai departe. Oricum, Coaliţia de guvernare nu cred că va aproba nici un amendament pentru construcţia bisericilor”, a spus Chelaru.

Dezvoltare spirituală

Întrebat dacă aceste amendamente reprezintă voinţa cetăţenilor sau chiar există şi senatori care au credinţă în Dumnezeu, acesta a răspuns: „Să ştiţi că vorbiţi cu unul dintre ei. Eu cred în Dumnezeu, sunt catolic. Mai am şi alţi colegi credincioşi. E adevărat că nu sunt un mare practicant, nu prea am timp să merg la biserică şi să îndeplinesc toate ritualurile. Dar cred cu adevărat în Dumnezeu. Suntem şi noi oameni, avem nevoie de spiritualitate”.

Senatorul Cosmin Nicula (PSD), reprezentant al judeţului Hunedoara, afirmă că a depus 30 de amendamente pentru 30 de biserici diferite. „Eu am depus 300 de amendamente la buget. Din acestea, 30 au fost pentru construirea unor biserici de la mine din judeţ. Vreau să precizez că amendamentele au fost depuse la mai multe ministere: la Ministerul Mediului, la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Ministerul Sănătăţii”. Nicula susţine că el este pentru dezvoltare spirituală. „Eu susţin tot ce ţine de dezvoltarea economică, socială şi spirituală a judeţului. Şi da, eu am o credinţă puternică în Dumnezeu, ca mulţi alţi oameni”.

Pentru a avea şi o părere oficială a unei feţe bisericeşti cu privire la eşecul legislativ al Opoziţiei, ne-am adresat părintelui Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. „Noi considerăm că politicienii din Opoziţie nu au făcut altceva decât să întrunească voinţa credincioşilor din comunităţi. Dacă aceştia doresc să se construiască biserici, sau să le renoveze, politicienii, fiind reprezentanţii lor în Parlament, fac voia lor. Este o urmare firească a votului uninominal. Pe de altă parte, noi nu putem face speculaţii cu privire la credinţa sau necredinţa politicienilor. Este un dar care ţine de fiecare, de familie, de cum a fost crescut, de valorile personale, de relaţia pe care o are cu Dumnezeu. Eu nu ştiu nici un politician care a venit pe la Patriarhie”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-24

TAGURI: Legea bugetului, amendamente biserici, opozitie biserici, psd biserica, bugetul de stat 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FARMACISTUL09
08 Dec 2011

CURIOS DIN FIRE FIIND,MA INTREB,CIND IL DOARE STOMACUL , CE FACE PARINTELE STOICA,MATANII SAU SE TRATEAZA CU DICARBOCALM?
MAN
08 Dec 2011

Si cate amendamente pentru noi scoli si spitale ? Biserici sant mai mult decat suficiente. Santem in urma cu 300 ani. Nimeni nu mai face catedrale. Numai Romania.....

Adauga un comentariu

Random image