2017-01-17 04:55

POLITICA


Opoziţia renunţă şi la suspendare

 |  21:00
Opoziţia renunţă şi la suspendare

Declaraţie-şoc a preşedintelui PSD, Victor Ponta. El anunţă că partidul său nu mai vrea să-l suspende din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu. Şi pentru că o lovitură nu vine niciodată singură, liderul PSD informează că „s-a închis definitiv orice posibilitate de colaborare cu UDMR”.

“Noi vrem să îl schimbăm pe Traian Băsescu. Nu vrem să îl schimbăm cu Vasile Blaga, aşa cum nu voiam să îl schimbăm nici cu Mircea Geoană. Noi vrem să îl schimbăm pe Traian Băsescu cu candidatul USL, care este Crin Antonescu”, a afirmat, ieri, Victor Ponta. Declaraţia este cu atât mai stranie cu cât în urmă cu numai şase zile acelaşi Victor Ponta anunţa formarea unei comisii comune PSD-PNL-PC pentru identificarea motivelor juridice de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu. Comisia urma să fie condusă de Călin Popescu Tăriceanu. În urmă cu numai o săptămână, liderii USL explicau că suspendarea e ca şi făcută. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţinea că acest demers al USL „nu e un moft, nu e o invenţie de agendă“ şi a adăugat că este conştient de faptul că „este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva“.

Şi pentru ca lucrurile să fie şi mai incerte, tot ieri, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că se lucrează totuşi la documentul ce va fi prezentat în Parlament şi în care vor fi enumerate motivele suspendării, însă nu s-a stabilit un termen până la care acest document să fie finalizat. La numai câteva ore după acest anunţ, Radu Moldovan şi-a anunţat retragerea din funcţia de purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat, pentru a-şi putea pregăti candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Declaraţie de prostănac

Victor Ponta a mai făcut ieri, la Bistriţa, un anunţ surprinzător. El a spus că partidul său nu mai colabora cu UDMR. Asta vine după ce Uniunea a votat, luni, pentru alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând în schimb funcţia de secretar general al Guvernului. „Ieri (luni - n.r.) cred că s-a închis definitiv orice posibilitate de colaborare cu UDMR”, a declarat Victor Ponta. La rândul lui, Crin Antonescu a întărit afirmaţiile lui Ponta, afirmând că UDMR şi-a „degradat ţinuta, atitudinea şi comportamentul” în urma colaborării cu PDL. Nici liderul PC, Daniel Constantin, nu a ratat ocazia de se încrunta la UDMR. „Eu nu vreau să ascund latura noastră puţin mai agresivă pe care am avut-o de un an de zile faţă de UDMR. (...) Din punctul meu de vedere, cred că UDMR trebuie să stea în Opoziţie din 2012”, a spus Constantin.

Reamintim că o poziţie similară de respingere faţă de un posibil partener de guvernare a avut în 2004 şi Mircea Geoană, pe atunci candidat al PSD pentru funcţia de prim-ministru, care a anunţat în mod public că partidul său nu are nevoie de voturile PRM. Acela a fost momentul în care Ion Iliescu l-a categorisit pe Mircea Geoană cu porecla „prostănac”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

TAGURI: suspendare basescu, alianta UDMR, PSD alianta, USL, victor pontaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ELENA
29 Noi 2011

lasi,lasi,lasi. si opozit ia a murit. or sa ne jupo aie de vii potocalii. RUS INE!!!!!!!
ION FLUERAS
30 Noi 2011

Noi am inceput lupta pent ru intrarea in LEGALITATE a UDMR.Pe Facebook si bl og am lansat chemarea de a ne sta alaturi toti cei care doresc sa-si recast ige DEMNITATEA! Am incepu t aceasta actiune cu 2 an i in urma cand am comuni cat inceperea "Revolutiei dintilor inclestati"E o constatare dureroasa ca si cea care a fost lansat a in 9o la nesfarsitele m arsuri si mitinguri pentr u a nu ajunge aici"Stati in balcoane si veti muri de foame" o parte cu acel e marsuri si mitinguri su nt postate pe -rovolution ariindignati.blogspot.com .-
REKI
30 Noi 2011

pt elena: sa va jupoaie c a la alegeri l-ati pupat in bot pe base.
RADU
30 Noi 2011

Cand am spus eu ca PSD-ul in frunte cu Ponta-Tonto colaboreaza cu Dictachio ru nu m-a crezut nimeni, unii chiar m-au injurat. Iata ca acum se adeverest e si asta.
OVIDIU STOENESCU
30 Noi 2011

RUSINOS,pentru intreaga o pozitie unita care azi su stine una miine alta .Si adevarat domnilor Antones cu si Ponta nu va dezicet i asa cum fruntasul pnl s i al aliantei opozitiei a firma ca este constient c a politicienii au obisnui t cetatenii cu demersuri care sa insemne altceva.E XACT ca in Caragiale.Nu p oti pune baza pe nici un politician si ne mai imba tam cu speranta ca ne vor ajuta sa scapam de actua la putere.Ei sint ocupati cu luptele interne pentr u putere in partid,nu dis cuta intre ei ca atunci c ind ies public sa vorbeas ca aceeasi limba si lupta cu sirg sa netezeasca dr umul actualilor guvernant i.Pacat ca se consuma deg eaba atita energie pentru nimic bun tuturor.
MIHAI
30 Noi 2011

Pacat, mare pacat, ca pds rul a ajuns pe mana unor oameni insuficient de mat uri, amatori in politica si caposi, care nu vor sa asculte de sfatul nimanu i crezandu-se ;foarte bun i; politicieni. Politica daca nu sti s-o invartest i, te invarteste ea pana ametesti si cazi rau de n u te mai poti ridica. Aes t lucru nu-l cunosc baiet andri ce sunt la carma pd srului si merg din prosti e in alta prostie. Au sun at cu goarna ca pregatesc debarcarea lui basescu, iar acum au lasat coada i n jos si doar maraie.I-au dezamagit pe foarte mult i alegatori care si-au pu s multe sperante in USL s i care datorita gafelor p sdului a facut sa scada increderea in el. Am crez ut ca SOVA e mai copt, ma i intelept, ca are mai mu lt discernamant, dar si e l a dovedit ca este chiar mai profan in politica f ata de ponta. Pacat mare ca pdsrul a decazut atat de rau.
ADIO
30 Noi 2011

Mă gândeam ca USL ar pu tea fi o alternativa la P DL ... Dar nu ... E nefir esc ca socialistii si lib eralii sa fie împreuna . .. Si cu Ponta si Antones cu ca lideri nu au nici o șansa nici ei nici Rom nia ! Rămâne tot PDL . .. Si e mai bine ... E un echilibru si e liniște !

Adauga un comentariu

Random image