2017-01-22 18:23


Opoziţia sărbătoreşte Crăciunul

 |  18:45
Opoziţia sărbătoreşte Crăciunul

Parlamentul European a găzduit ieri o dezbatere publică, intitulată „Democraţia Românească. Abuzul politic şi reacţia cetăţenilor”, în care s-a discutat despre amploarea  protestelor din România. Deşi nu se afla pe lista de invitaţi la dezbatere, Claudiu Crăciun, omul cu portavocea de la protestele din Piaţa Universităţii, a ţinut un discurs la evenimentul amintit. Este vorba despre aceeaşi dezbatere la care au participat şi liderii USL, la invitaţia liderilor Partidului Socialist şi a Partidului Liberal din Forul Legislativ european.

Pe parcursul discursului, Crăciun a tras un semnal de alarmă asupra protestelor din ţară, vorbind despre solidaritatea oamenilor care au venit la proteste, dar şi despre abuzurile comise de către politicieni asupra cetăţenilor. „Am venit cu un mesaj pentru cetăţeni, dar mai mult pentru politiceni. Nu sunt aici în calitate de lider al protestelor, ci în calitate de om care vă spune ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii. Acolo eu am asistat la un miracol. Timp de două săptămâni, am văzut cum cetăţeni români, fie studenţi, activişti, oameni obişnuiţi, oameni cu bani care lucrează în corporaţii şi chiar oameni fără adăpost, s-au adunat şi au protestat. Sunt oamenii care vor să restaureze democraţia, care îşi cer drepturile. Sigur că vrem ca actualul Guvern să plece, dar e nevoie de schimbări profunde în politică”, a declarat acesta.

Ulterior, acesta a  lansat un mesaj către partidele din Opoziţie, ai căror lideri erau în sală: „Partide din Opoziţie, dacă veţi câştiga alegerile, iar situaţia din ţară va fi la fel, oamenii vor ieşi în stradă şi vor protesta atunci împotriva voastră”.

Claudiu Crăciun, şi-a încheiat discursul astfel: „Pentru două săptămâni am stat în Piaţa Universităţii şi am protestat alături de oameni. Mi-am pierdut vocea de câteva ori, dar am câştigat speranţă”.

La dezbatere au fost invitaţi şi liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Aceştia şi-au anunţat partciparea de săptămâna  trecută, menţionând că la Bruxelles „vor sancţiona derapajele democraţiei din România”.

Pe lângă reprezentanţii Opoziţiei, au mai fost invitaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile din România. Unul dintre ei, Cristian Pîrvulescu, preşedinte Pro-Democraţia. Menţionăm că Pîrvulescu, profesor universitar la  SNSPA şi Universitatea Bucureşti, îl are ca asistent universitar pe Claudiu  Crăciun la mai multe materii. Alţi invitaţi au mai fost Victor Alistar, preşedinte Transparency International,  Liviu Voinea, expert în economie, şi Răzvan Dumitrescu, jurnalist. Iniţiativa a aparţinut liderului Grupului Liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, precum şi lui Hannes Swoboda, liderul Grupului Social-Democrat din legislativul  european. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Parlamentul European, discurs, USL, societate civilă, invitaţi, protestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
02 Feb 2012

Era Craciun asta independent si reprezentantul cetatenilor obisnuiti cum sunt eu Papa de la Roma. Numai un tampit ar putea crede asa ceva. Sunt curioasa cati tampiti se vor pronunta !
BB
02 Feb 2012

esti proasta anco, nici peste 100 ani n-o sa intelegi ce aspus acest OM! TIMPITA esti TU !
MIHAI
02 Feb 2012

Mai Anca, esti foarte foarte NEEDUCATA, mergi mai fetito cat oi mai fi de fetita la STANA FA-TE CIOBANITA ca de alceva nu te cred in stare. T i-a zis foarte bine bb ca esti o MARE, MARE T...ITA SI O MARE P...STA asa vei ramane in veci, daca ai o judecata atat de ingusta.

Adauga un comentariu

Random image