2019-03-23 08:53


Opoziţia se laudă că ia 60% la locale, dar candidaţii USL se ceartă între ei

 |  16:36
Opoziţia se laudă că ia 60% la locale, dar candidaţii USL se ceartă între ei

USL, alianţa dintre PSD, PNL şi PC, a anunţat joi seara cum şi-a împărţit candidaturile la consiliile judeţene şi primăriile reşedinţă de judeţ. Împărţeala, însă, nu i-a mulţumit pe toţi, unii dintre liderii locali fiind scoşi din joc. În tot acest timp, preşedinţii Uniunii se laudă că USL va zdrobi PDL în alegeri susţinând că în acest moment candidaţii social-liberali au aproape 60% intenţie de vot. 

În urma împărţirii între partidele din USL a candidaţilor în judeţe, PSD va avea 22 de candidaţi pentru posturile de preşedinte de consiliu judeţean, iar ACD (PNL+PC), 19. La primăriile reşedinţă de judeţ, PSD va merge cu 21 de candidaţi, iar ACD cu 19.

Candidaţii la CJ-uri

PSD, 22:Argeş, Bacău, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,

PNL, 18:Alba, Arad, Botoşani, Bihor, Buzău, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu-Mare

PC, 1: Maramureş

Candidaţi la primării

PSD, 21:Alexandria, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Harghita, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Reşiţa, Satu-Mare, Slatina, Slobozia, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Vaslui

PNL, 14: Alba, Bacău, Baia Mare, Călăraşi, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Suceava, Timişoara, Tulcea, Zalău

PC, 5:Arad, Deva, Târgovişte, Piatra Neamţ, Sibiu

Optimism de 60%, eroare de 40%

Victor Ponta, preşedinte PSD şi totodată copreşedinte USL a declarat ieri că este convins că modul cum s-au împărţit candidaturile între partidele din Uniune va fi reţeta câştigătoare la alegerile locale. „La nivel naţional, scorul, atât cât poate fi strâns din punct de vedere matematic, este undeva la 60% pentru candidaţii testaţi ai USL, vot politic şi 20% pentru PDL aflat la guvernare”, a afirmat Ponta. “Este o cercetare fără precedent în România, ca nivel cantitativ. Este un principiu pe care USL l-a enunţat şi pe care încercăm să-l punem în practică prin deciziile de astăzi de a alege candidaţii USL, ţinând cont de dorinţa alegătorilor şi nu doar de dorinţa partidelor pe care le reprezintă. Suntem suficienţi de realişti ca să ştim că, între sondajele de opinie şi ceea ce se întâmplă la vot poate exista o diferenţă. Nu putem măsura din punct de vedere sociologic frauda pusă în practică de instituţiile statului pentru PDL, cumpărarea de voturi”, a mai spus liderul USL.

La nivelul judeţului Giurgiu, fricţiunile dintre liberali şi social-democraţi au fost evidente. În urmă cu ceva vreme, liderul PNL Giurgiu şi totodată primarul municipiului, Lucian Iliescu declara că sondajele de opinie realizate de PSD în judeţ aveau diferenţe de până la 40% faţă de cele făcute de PNL. În prezent, sopul lui Iliescu a fost atins: PNL a obţinut dreptul de a avea candidaţi în Giurgiu, atât la primărie, cât şi la consiliul judeţean. În ciuda acestui fapt, Iliescu susţine în continuare că liderul PSD Giurgiu, Adrian Popescu a încercat un joc murdar. “Sunt nişte copii care nu au jucat cinstit (liderii PSD locali, n.r.). Sunt persoane peste domnul Popescu care pot pune pe altcineva lider la PSD Giurgiu. Problema este acum închisă, noi avem candidat şi la primărie şi la preşedinţia consiliului judeţean. Dar, desigur îmi menţin punctul de vedere că diferenţele dintre sondaje erau extrem de mari”, ne-a declarat Iliescu.

Grupul nemulţumiţilor

În afară de Giurgiu, certuri în USL pe tema împărţirii “zonelor de influenţă” au mai vizat Buzăul, Iaşiul, Bacăul, Călăraşiul, sau Ilfovul. Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului şi totodată  liderul PSD local a declarat că nu este de accord cu faptul că PNL va desemna candidatul pentru CJ Buzău, în ciuda faptului că PSD deţine deja preşedinţia consiliului judeţean prin Victor Mocanu. Boşcodeală susţine că din această cauză, protocolul USL la nivel local ar putea fi rupt. “PNL a obţinut 24% din opţiunile electorale, iar PSD dublu, 51%, deci nu se doreşte ca la Buzău candidatul USL să câştige. Am avut o întâlnire cu primarii şi consilierii judeţeni ai partidului nostru, împreună am hotărât că la Buzău desemnarea candidatului PNL este o greşeală, iar PSD să îl susţine pe actualul preşedinte Victor Mocanu la alegerile de anul viitor. Solicit preşedinţilor Victor Ponta şi Crin Antonescu să revină asupra deciziei şi să desemneze candidatul conform protocolului USL”, a declarat astăzi Constantin Boşcodeală.

Situaţie similară se află şi la Iaşi, unde dreptul de a avea candidat USL la primărie a revenit PSD. Faptul i-a nemulţumit pe membri PC, care doresc o candidatură a deputatului conservator Tudor Ciuhodaru. “Noi nu vrem să încurcăm lucrurile în PSD, nici în PNL. Ca atare, dorim ca domnul Ciuhodaru să fie candidat din partea PC. Cred că e o variantă corectă faţă de toată lumea - candidaţi şi celelalte partide. Ca excepţie, s-ar putea ca Iaşiul să iasă din discuţia USL”, a declarat ieri preşedintele PC Daniel Constantin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20

TAGURI: usl, oferta, Opozitie, PNL, contorsioniste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PIPI
05 Sep 2011

cu ponta si antonescu iau 60% ? NU CRED...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...