2016-12-04 14:31

POLITICA


Opoziţia vrea să blocheze adoptarea legii sănătăţii

 |  18:50
Opoziţia vrea să blocheze adoptarea legii sănătăţii

Liderii Opoziţiei contestă adoptarea noii legi a sănătăţii care prevede reorganizarea sistemului de sănătate şi privatizarea medicinei de urgenţă. Ei susţin că adoptarea aduce consecinţe grave atât în sistem, cât şi pentru pacienţi, care printr-un drept constituţional au acces egal la sistemul de sănătate.

Victor Ponta, lider PSD, a anunţat ieri, într-o conferinţă de la Cluj: ”Ne vom opune prin toate mijloacele parlamentare adoptării acestei legi în forma actuală prin angajarea răspunderii Guvernului, că vom depune moţiune de cenzură. Dar mai ales, ne obligăm ca imediat să aducem înapoi - nu în structurile politice, ci în cele tehnocrate - persoanele care au fost îndepărtate în această perioadă”, a precizat social-democratul. Legea sănătăţii a căpătat amploare după ce Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a dat demisia în urma unei intervenţii telefonice a preşedintelui care i-a reproşat că are o opinie diferită de cea a ministrului, iar unul dintre ei va trebui să plece.

Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL, a declarat: ”Cred că este nu numai datoria noastră ca parlamentari, sperând că legea intră în dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii, să încercăm să blocăm adoptarea acestei legi. Este o chestiune care priveşte întreaga societate. Ne aruncăm în necunoscut şi, din nefericire, consecinţele acestei legi sunt ireversibile”, a încheiat liberalul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: adoptare, Legea_Sănătăţii, Guvern, USL, blocareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Băsescu: PSD nu poate fi un partener al PMP Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat marţi, la Braşov,... 15 Noi 2016 | (5)
O nouă rectificare bugetară: ce ministere primesc mai mulți bani Transporturile (minus 254 milioane lei), Apărarea (359,7 milioane lei), Justiţia (minus 33,5... 18 Noi 2016 | (0)