2019-01-24 05:24


Oprea, acuzat că a folosit avioanele armatei în scop personal

 |  19:34
Oprea, acuzat că a folosit avioanele armatei în scop personal

Valer Marian, senator PSD, a depus miercuri o plângerepenală împotriva ministrului apărării, Gabriel Oprea. Senatorul susţine căministrul a folosit avioanele armatei în scopuri personale, că a intervenit pelângă Elena Udrea pentru reabilitarea unor drumuri şi că a transferat oproprietate a Apărării către o primărie, în scopul de a-l racola pe primar laUNPR, formaţiunea condusă de Oprea.

Senatorul PSD Valer Marian a înaintat miercuriprocurorului general al României plângere penală împotriva ministrului Oprea.Pesedistul solicită cercetarea lui pentru abuz în serviciu contra intereselorpublice şi pentru trafic de influenţă.

În ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciucontra intereselor publice, în plângere se arată că ministrul „a folosit în scopuripolitice, respectiv în interes de partid, avioanele, autoturismele şipersonalul Ministerului Apărării Naţionale, cu ocazia deplasărilor efectuate laSatu Mare în zilele de 9 şi 10 octombrie 2010, respectiv 28 noiembrie 2010,prejudiciul cauzat constând în valoarea carburanţilor şi a uzurii mijloacelorde transport folosite şi în contravaloarea salariilor personalului folosit înperioada respectivă”. Senatorul Valer Marian mai solicită cercetareaministrului Oprea şi pentru trafic de influenţă „pentru intervenţia laministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, pentru aprobareafinanţării proiectului de reabilitare drumuri şi canalizare al comunei Odoreudin judeţul Satu Mare şi pentru intervenţia la nivel de Guvern, prin iniţiereade către ministrul apărării maţionale a unei hotărâri care a fost aprobatăpentru transferul terenului şi construcţiilor unei foste unităţi militare cătrecomuna Odoreu, în scopul racolării primarului comunei Odoreu, Pop Dumitru,actualmente cu apartenenţă politică la PSD, în Uniunea Naţională pentruProgresul României (UNPR), partid în care deţine funcţia de preşedinteexecutiv”.

Valer Marian este senator PSD de Satu Mare din noiembrie2008. În Senat ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetareaabuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii şi este membru al Comisiei pentrudrepturile omului, culte şi minorităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...