2018-12-19 00:30


Oprescu, mărul discordiei pentru USL

 |  21:00
Oprescu, mărul discordiei pentru USL

Armonia de la vârful Alianţei începe să fie tulburată de singura candidatură pe care protocolul USL nu o împarte la doi. Liderii PSD şi PNL se contrazic tot mai des pe tema susţinerii lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu acceptă votul de blam pe care actualul primar îl dă tuturor construcţiilor politice, inclusiv USL. De aceea, el a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că exclude ideea unei „susţineri din umbră” a lui Oprescu. Condiţia sa pentru sprijinirea unei noi candidaturi a edilului-şef e asumarea de către acesta a „frontului politic” şi a siglei USL. „Evident că e nevoie de acest lucru dacă suntem împreună”, a afirmat liderul liberal, care îi face o singură concesie primarului: „Ceea ce domnul Sorin Oprescu doreşte şi ce nouă ni se pare normal să susţinem este condiţia sa de independent”, a afirmat Antonescu.

În viziunea lui Ion Iliescu, Oprescu trebuie sprijinit necondiţionat. El i-a corectat, marţi, într-o emisiune la Antena 3, spusele lui Antonescu. „Există opinii - să-i impună lui Sorin Oprescu să se înregimenteze în USL sau în PSD. Ar fi o mare greşeală politică. Nu aşa se lucrează cu oamenii în activitatea politică. (...) Este păcat când ai un asemenea candidat, să nu-l sprijini, să nu te foloseşti de autoritatea pe care el a câştigat-o”, a explicat Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD crede că USL trebuie să-i respecte acestuia „opinia” în ceea ce priveşte independenţa, dar, în acelaşi timp, „are datoria” să-l sprijine. Adrian Năstase arăta, la rândul său, zilele trecute, că „bucureştenii îşi doresc un candidat independent”.

Decizia USL în privinţa candidatului la Primăria Generală urmează să fie luată până la 1 octombrie, după ce, între 1 şi 15 septembrie, vor fi realizate noi sondaje de opinie.

Potrivit unui sondaj CURS din luna mai, 66% dintre bucureşteni s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Oprescu. În plus, sistemul actual de vot într-un singur tur face din primarul în funcţie principalul favorit la un nou mandat. Totuşi, liberalii susţin că au în sondaje circa 40% pentru vot politic în Bucureşti. Potrivit declaraţiilor făcute, ieri, de Sorin Oprescu, „va rămâne acelaşi primar în funcţie, independent, care aparţine doar bucureştenilor”. La un eventual parteneriat cu USL el merge doar „în condiţii egale”, iar lui Antonescu îi transmite: „Nimeni nu-mi spune ce trebuie să fac”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
01 Sep 2011

Putina intelepciune nu ar strica liderilor USL!Sunt destule situatii delicate in tara,unde negocierile scartie:Bacau,Iasi,Buzau.La Bucuresti nu e nimic de impartit,Sorin Oprescu fiind cea mai buna solutie.Chestia cu 40% intentii de vot pentru PNL,in Bucuresti,mi se pare usor exagerata!
Random imageUltimele stiri


loading...