2019-03-24 05:03


Orban, despre plafonarea PREŢULUI GAZELOR naturale: Un populism ieftin care se va întoarce împotriva cetăţenilor şi economiei

 |  14:14
Orban, despre plafonarea PREŢULUI GAZELOR naturale: Un populism ieftin care se va întoarce împotriva cetăţenilor şi economiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut joi că plafonarea preţului gazelor naturale din producţia internă a României reprezintă “o prostie” şi “un populism ieftin”, care se va întoarce împotriva cetăţenilor. El susţine că este “penibil” ca România, care este una dintre puţinele ţări europene cu resurse de gaz aproape suficiente pentru consumul intern, să aibă 65% din populaţie neconectată la gaz. Liderul PNL susţine că o această decizie aduce avantaje companiei Gazprom şi altor parteneri ai lui Liviu Dragnea.

“O prostie. Un populism ieftin care se va întoarce împotriva cetăţenilor şi economiei. De când PSD a revenit la putere, din mai 2012, niciun cetăţean român, nicio localitate nu a mai înfiinţat o distribuţie de gaz locală, pentru că ei au mutat la Ministerul Economiei (procedura –n.r.) şi Ministerul Economiei, în cea mai mare parte, a fost condus de ei şi nu a aprobat niciun proiect de înfiinţare a instituţiilor locale de gaz. Este absolut penibil ca în România, care este o ţară care are gaz, este una dintre puţinele ţări care beneficiază de resurse de gaz aproape suficiente pentru consumul intern, să ţii 65% din populaţie neconectată la reţeaua de gaz”, a spus Ludovic Orban, la Brăila.

Orban a mai spus că această decizie va face servicii Gazprom şi probabil şi altor parteneri ai lui Liviu Dragnea.

Ministerul Finanţelor propune plafonarea la 55 lei/Mwh a preţului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, afirmând că o astfel de măsură este necesară pentru "eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare a gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă".

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) arată, într-un comunicat de presă, că pentru asigurarea unui mediu concurenţial corect pentru sectorul de gaze naturale din Romania şi pentru stoparea creşterii necontrolate a preţurilor gazelor naturale din producţia internă, reprezentanţii MFP şi ai Ministerului Energiei s-au întâlnit miercuri pentru a analiza posibilitatea instituirii unor forme de control al preţurilor gazelor naturale practicate de către producătorii interni, până la data 30.06.2021.

Ministerul Finanţelor spune că se impune adoptarea unui act normativ care să plafoneze preţul gazelor naturale, "pentru eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare al gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă, aceasta fiind în prezent 29,5%, în timp ce pentru luna martie 2019 se estimează o creştere de 33,75%".

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind stabilirea preţului maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă postat pe site de Ministerul Finanţelor, se stabileşte preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30.06.2021, în valoare de 55 lei/Mwh.

Proiectul de Hotărâre de Guvern are doar două articole: "Art. 1. Se stabileşte preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30.06.2021, în valoare de 55 lei/Mwh. Art. 2. Producătorii, furnizorii şi operatorii pieţelor de gaze naturale duc la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri iarAutoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei si Consiliul Concurenţei monitorizează respectarea acesteia".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-19

TAGURI: ludovic orban, liviu dragnea, plafonare pret gaze,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PATRIA
19 Iul 2018

Orbane bai limbricule tu ai un program?ce vrei ba tu sa creasca preturile la energie si gaze asa cum vor mafiotii ?cretinule esti la fel ca psd alde.limbric ordinar .sa te fta cainii in gura pe tine si pe blaga si pe turca.ati distrus pnl.toti o apa si un pamant.
KEN OLUMINDE
19 Iul 2018

Nabídka úvěru Ocean Finance s úrokovou sazbou 3% platí nyní. Ochotný podnik do výdělečné činnosti s vámi také ochotný s vámi jednat v důvěře a důvěře. Mám zájem investovat do lukrativní, vypočítané životaschopné firmy, ať už prostřednictvím partnerství nebo jako finančník v hotovosti, pevné úroky, akcie nebo majetek. Vítám jakýkoli ziskový obchodní plán / návrh. Chcete-li pokračovat v investicích, kontaktujte mě prostřednictvím mého e-mailu: oceanfinance113@gmail.com
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...