2019-02-20 19:44


Orban, REACȚIE la scrisoarea premierului Dăncilă: ”Trebuie să PLECE”

 |  16:48
Orban, REACȚIE la scrisoarea premierului Dăncilă: ”Trebuie să PLECE”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană, care nu a fost făcută publică de Guvern, confirmă încă o dată că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente. Ludovic Orban spune că Viorica Dăncilă trebuie să plece.

”Este halucinant modul în care premierul Viorica Dăncilă îşi permite să mintă într-o corespondenţă oficială, transmisă la Bruxelles, cu privire la situaţia din România, şi este cu atât mai grav faptul că păpuşarii Vioricăi Dăncilă cred că pot dezinforma în acest mod oficialii europeni. Scrisoarea premierului, care nu a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente”, a afirmat preşedintele PNL într-un comunicat.

Ludovic Orban menţionează că întreaga media europeană a relatat ”abuzurile forţelor de ordine şi intervenţia total disproporţionată împotriva manifestanţilor paşnici”, iar ”alegaţiile din scrisoarea premierului trădează culpa în care se află, prin încercarea disperată de a acredita o teză recurentă alimentată de PSD cu ajutorul propagandei”.

Liderul PNL subliniază că desfăşurarea unor manifestaţii politice antiguvernamentale nu echivalează sub nicio formă cu o „lovitură de stat”, iar continuarea unor manifestaţii paşnice de acest tip nu presupune ceva ilegitim.

”Doar un lider politic cu mentalitate autoritară, precum Liviu Dragnea, poate considera contrariul. Regimul constituţional românesc oferă doar două posibilităţi de înlăturare a unui Guvern, prin demisia premierului sau prin retragerea încrederii de către o majoritate parlamentară. Or, protestele antiguvernamentale pot doar influenţa decidenţii politici să opteze pentru o cale sau alta, existând şi varianta actualului Guvern de a se face că nu aude vocea cetăţenilor. În acelaşi timp, dreptul la protest paşnic este garantat de Constituţie şi orice încercare de a-l îngrădi de către o putere vizată de respectivul protest reprezintă un act abuziv cu tendinţe dictatoriale. Aşadar, în urma represiunii din 10 august, orice apel faţă de protestatarii paşnici de a nu se lăsa intimidaţi şi de a nu-şi cenzura convingerile este pe deplin legitim”, mai afirmă Ludovic Orban. 

Preşedintele PNL îi cere demisia Vioricăi Dăncilă.

”Bineînţeles că Viorica Dăncilă este incapabilă să înţeleagă conceptele democratice, de vreme ce abia înţelege ceea ce i se pune în faţă să citească. Incultura politică de care premierul dă dovadă atentează grav la interesele României şi la democraţia de care, încă, se bucură cetăţenii acestei ţări. Modul în care îşi permite să mintă cu neruşinare în documente oficiale arată o dată în plus că această marionetă, executantă a unor ordine antidemocratice, trebuie să plece”, încheie Orban.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-17

TAGURI: pnl, ludovic orban, scrisoare, dancila, comisia europeana, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OMUL CU MAIMUTA
17 Aug 2018

Sictir javra betiva Ai tu caderea sa spui cine sa plece si cine sa stea Criminalilor Va citesc istoria partidutului vostru cretin IN 1888 deci acum 130 de ani regele avea dreptul sa sa schimbe guvernul Se apropiau alegerile iar partidul a mobilizat lumea pe fondur nemultumirilor si au obligat regele sa puna un guvern pnl Ati organizat alegerile prin frauda electorala si ati ajuns la guvernare Ati guvernat cam ca Ciolos si ati facut mult sange in balega ca deobicei
ANONIM
17 Aug 2018

istoria se repeta Ce se naste din maimuta pnl se numeste
@OMUL CU..,
17 Aug 2018

In 1946 stramosii PSD fraudau alegerile , arestau intelectualitatea si o extermina in inchisorile de la Sighet , Aiud si Ramnicu-Sarat .In 1990 psd aduce minerii, care bat studentii, intelectualitatea si omoara si cateva suflete nevinovate. In 10 august 2018 acelasi psd si trupele proprii de mercenari (jandarmi) trec la exterminarea prin gazare a manifestantilor care protestau pasnic impotriva DICTATURII UNUI PUSCARIAS SI A CAMARILEI SALE ANALFABETE. CE PARERE AI CIUMAT ROSU PROBABIL TOT CRIMINAL INFRACTOR SAU BUGETAR JEGOS.
ANONIM
18 Aug 2018

Asta s a intamplat pentru ca voi maimutelor voiati rasturnarea guvernului si ati stat 1 luna in strada obstructionand circulatiaRasturnarea de guverne la maimute e ca si cum ai trage pe nas E foarte usor la ei Pe 1 0 august ac ati vrut iar o lovitura de stat ca vin alegerile si trebuie sa le"" organizati""dar jandarmeria si a facut datoria De ciuda ati aruncat cu cacat si urina in oameni ca atata va duce mintea si ati batut jandarmii printre care si o femeie Deci sunteti niste cretini misogini mincinosi rai si de o prostie raraSiktir javrelor Scarba extrema ,bleah!!!
@@OMUL CU....
18 Aug 2018

JIGODIE....dar pe cei din ANTIFA cine i.a mobilizat ....nu bețivul asta prin buldog ...sau poate șeful lui , jigodia stearpă ...DACA SUNTETI MULTI SI TARI LUPTATI CU ARME LEGALE == VOTUL==SAU MOTIUNE DE CENZURA ...NU PRIN INCERCARI DE LOVITURI DE STAT SI HAOS ....ai citit mesajeleanterioare datei de 10.6...cu marea diaspora ...SUNDETI NISTE SLUGI SI MANIPULATI PTR A INCERCA SA ASIGURATI UN AL 2LEA MANDAT JIGODIEI STERPE...BLESTEMAT FIE CEL CE VA PUNE VOTUL PTR EL ...PNL...BUBOS...USR....SI CEI CE MASLUIESC VOTURILE
BELFEGOR
18 Aug 2018

DECI SA PLECE DANCILA..-.AZT MONDOD -- BOANGHINA ? ADICA -- ASA ZICI-- SI SA VII TU CORCITURA INFECTA DE SECUI SECURIST ANTIROMAN IMPUTIT TI S-A TOCIT PROTEZA DE LA ATATA LINS LA BOASELE NAZISTULUI MARS LA BUDA PORCULE CA NE-ATI SUBJUGAT DESTUL
ANONIM
18 Aug 2018

Mars tu betiv ordinar pana in Mongolia
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...