2017-01-24 01:03


Ordin pentru membrii de partid: Nu vă uitaţi la TVR! Victor Ponta - mogulul sondajelor, Liviu Dragnea - stăpânul telecomenzii

 |  19:52
Ordin pentru membrii de partid: Nu vă uitaţi la TVR! Victor Ponta - mogulul sondajelor, Liviu Dragnea - stăpânul telecomenzii

Victor Ponta susţinecă de când a ajuns în fruntea PSD a reuşit să dubleze numărul votanţilor,reuşind să ridice cota partidului de la 20 la 39%. Secretarul general, Liviu Dragnea, a reuşit o performanţă la fel deextraordinară: nici un membru PSD nu se uită la TVR, post considerat ostil decei din Kiseleff. Ambele informaţii fac parte din documente oficiale prezentatede liderii PSD, care nu sunt confirmate însă de vreun institut de sondare aopiniei publice.

Conformsondajelor prezentate de Victor Ponta în Raportul său de activitate, prezentatla un an de când a preluat şefia PSD de la Mircea Geoană, partidul şi-a dublatintenţia de vot. Astfel, în februarie 2010, social-democraţii s-ar fi situat înjurul cotei de 20%, cu un singur procent deasupra liberalilor care erau înjurul a 19% şi la mare distanţă de PDL care avea 42%. După un singur an demandat al lui Victor Ponta în fruntea partidului, clasamentul s-a răsturnat:PSD are 39%, PNL – 25%, în timp ce PDL – 17%. Datele sunt însă contrazise detrei institute de sondare a opiniei publice. Conform sondajelor CURS, CCSB şiIRES, realizate la începutul anului trecut, PSD nu a căzut niciodată până la20%. Într-un sondaj CURS, realizat în perioada 4-14 februarie 2010, PSD se aflala egalitate cu PDL – 35%. De precizat, că marja de eroare a fost de plus,minus 1,8%. Un sondaj fulger, efectuat la doar câteva zile după alegerea luiVictor Ponta în fruntea partidului, arăta că PSD are 32%. Un grafic prezentatde CCSB demonstrează că PSD nu a coborât la 20%, valoarea minimă fiind situatăîn jurul a 29%. Situaţia este similară şi pentru februarie 2011, PSD neavând însondaje 39%.

PSD „semnalizează”

După modelul luiMarian Vanghelie care „semnaliza” abuzurile primarului Adriean Videanu şi PSD aconstruit „un mecanism intern de semnalizare a abuzurilor”. Un exemplu de„semnalizare” a fost cel legat de Constantin Nicolescu. Acesta este trecut deVictor Ponta în dreptul obiectivelor pe care le-a demarat în fruntea PSD.

TVR scos din grilă

Secretarulgeneral, Liviu Dragnea, a prezentat ieri la sediul din Kiseleff o serie degrafice după ce a fost finalizat sistemul de evidenţă a membrilor. Dupăînregistrarea a 100.000 de membri de partid, au ieşit următoarele rezultate.Posturile tv urmărite de pesedişti sunt: Realitatea TV - 33%, Antena 1 – 23%,Antena 3 – 14%, PRO TV – 22%, Acasă TV – 5%, Discovery – 1%, B1TV – 1%, altele– 1%. De remarcat, că postul public de televiziune este trecut la „altele”,fiind cunoscută ostilitatea cu care este privită TVR. Nici Prima TV saucanalele de sport nu se regăsesc pe listă. PSD se declară un partid masculin,59% dintre membri fiind bărbaţi, iar 41% femei. Membrii de partid sunt persoanetinere 77%, având vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. PSD se desprinde deepoca Iliescu, deoarece doar 4% dintre membri sunt înscrişi în perioada1990-1996. În privinţa studiilor, 43% au studii medii, 23% studii universitare,14% studii profesionale, 11% - studii gimnaziale şi 5% studii primare. Dupăînregistrarea tuturor membrilor în baza de date, aceştia urmează să primeascăun card cu un cod de bare, cu ajutorul căruia membrii PSD pot obţinediscounturi la diverse companii. După cum v-a informat ziarul „Puterea”,sponsorul PSD, Robert Negoiţă, şi-a anunţat deja discounturile. Astfel laparcul acvatic din Otopeni „Aqualand” ai reducere 10%, iar la hotelul fraţilorNegoiţă 20%. Pesediştii sunt în negocieri şi cu hipermarketuri pentru a oferidiscounturi membrilor şi simpatizanţilor partidului. Primele trei carduri aufost eliberate ieri, ele aparţinând lui Victor Ponta, Adrian Năstase şi LiviuDragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image