2018-12-19 01:48


Ordonanța privind indemnizațiile înalților demnitari, respinsă

 |  15:01
Ordonanța privind indemnizațiile înalților demnitari, respinsă

Senatul a respins ordonanța Guvernului privind creșterea indemnizațiilor lunare pentru înalții demnitari.

Proiectul de lege pentru  aprobarea ordonantei   privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a primit, din partea Comisiei pentru muncă și a celei pentru buget din Senat, un raport comun de respingere, însă senatorul Șerban Nicolae a explicat plenului că, pentru respingerea ordonanței, este nevoie de o lege de respingere a actului normativ.

Senatorii au aprobat amendamentele formulate în plen, primul dintre acestea vizând modificarea titlului din 'Proiect de lege pentru aprobarea OG nr. 14/2015 pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice' în Proiect de lege pentru respingerea ordonanței Guvernului (93 de voturi pentru și două abțineri).

Președintele de ședință, vicepreședintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, a subliniat faptul că, în opinia sa, nu este regulamentară "solicitarea de a se face, pe procedură de vot, amendamente la un proiect de act normativ", însă, "plenul este suveran".

După aprobarea amendamentelor de către plen, președintele de ședință a afirmat că trebuie să supună votului Senatului "un raport de respingere cu amendamente admise, ceea ce nu s-a mai auzit în istoria parlamentarismului niciodată".

Supus votului plenului Senatului, raportul de respingere formulat de comisiile de specialitate a întrunit, în primă fază, 64 de voturi pentru, 18 împotrivă și cinci abțineri, însă votul a fost reluat, astfel că raportul de respingere a primit 61 de voturi împotrivă, 13 pentru și 12 abțineri, fiind astfel respins.

Proiectul de lege pentru respingerea ordonanței Guvernului a fost aprobat de Senat cu 90 de voturi pentru, un vot împotrivă și șase abțineri.

În expunerea de motive, Guvernul preciza faptul că nivelul indemnizațiilor lunare pentru funcțiile de demnitate publică alese sau numite din Biroul permanent al Senatului și Camerei Deputaților, pentru liderii grupurilor parlamentare, pentru Guvern și Administrația Prezidențială, pentru directorii SRI, SIE, SPP, precum și pentru directorul STS este "cu mult inferior nivelului indemnizațiilor lunare de care beneficiază persoanele care ocupă funcții de demnitate publică din cadrul autorității judecătorești, respectiv funcțiile de președinte și judecător ai ÎCCJ, al salariilor pentru funcțiile de secretar general și director general din unele ministere și al salariilor personalului care gestionează fonduri externe rambursabile și nerambursabile".

Ordonanța viza ca, din august 2015, indemnizațiile înalților demnitari să fie aduse la nivelul indemnizațiilor lunare de care beneficiază persoanele care ocupă funcții de demnitate publică din cadrul autorității judecătorești, respectiv funcțiile de președinte și judecător ai ÎCCJ. De prevederile ordonanței ar fi beneficiat 48 de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: ordonanta, respingere, demnitari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Noi 2015

SI legea 140/2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare ESTE NECONSTITUTIONALA. Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale -ASSN -este o structura NULA (nu este constituita in interes public si nu a fost aprobata de CSAT) deoarece se suprapune competentelor “COMUNITATII NATIONALE de INFORMATII”. Comunitatea Nationala de Informatii functioneaza sub coordonarea Consiliului National de Aparare a Tarii si reprezinta reteaua functionala a autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale bazata pe unitatea de scop, obiective si strategie, asigurata prin informatiile furnizate de urmatoarele structuri, denumite si componente ale Comunitatii Nationale de Informatii Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Potrivit legii NECONSTITUTIONALE nr.140/2015 de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept for național, de consacrare științifică,-SIC- ce reunește personalități știintifice-SIC- reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații. Adică toți doctorii FARA VALAOARE STIINTIFICA coordonati pt teza de DOCTORAT de doctorului plagiator Gabriel Oprea-zis conserva, – acestea sunt oare personalitățile reprezentative? ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz, mai spune legea. Academia are în componența sa membri titulari, membri corespo
ANONIM
19 Noi 2015

Academia (ASSN)are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați (multi MAFIOTI).Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.Membrii titulari beneficiaza de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu salariul mediu pe economie (PRINTRE ACESTIA ESTE SI MILIONARUL Vasile DANCU – Vice premier in Guv. CIOLOS.). Membrii corespondenți beneficiază de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu 50% din valoarea salariului mediu pe economie. CE ALTA NEMERNICIE MAI MARE DECAT ACEASTA TICALOSIE A puscariabilului IZMENAR mai poate exista in CONDUCEREA UNUI STAT MAFIOT decat in lumea a treia, in timp ce peste 50% din “POPULIMEA” Ro traieste sub pragul saraciei.
Random imageUltimele stiri


loading...