2016-12-11 10:10

POLITICA


Originile lui Napoleon nu sunt arabe

 |  18:35
Originile lui Napoleon nu sunt arabe

Noi analize ADN arată că originile împăratului Napoleon I erau caucaziene şi nu arabe, cum se credea până acum, potrivit cercetărilor efectuate de profesorul Gérard Lucotte şi publicate de presa franceză. Pornind de la mai multe fire de păr din perciunii lui Napoleon, Lucotte a putut izola profilul cromozomului Y al lui Napoleon. Potrivit „Le Figaro“, informaţiile istorice i-au făcut pe experţi să creadă că „strămoşii arabi ai lui Napoleon ar fi sosit în Europa în timpul expansiunii Islamului sau prin intermediul comerţului de mărfuri cu Italia”.  Chiar dacă cercetătorii se îndoiesc de rezultatul lui Lucotte şi cer noi expertize, se deschid noi căi de cercetare pentru a lămuri misterul morţii lui Napoleon. „Le Figaro“ susţine că în spatele cercetărilor ştiinţifice se ascunde o nouă tentativă de a deschide mormântul lui Napoleon pentru a stabili dacă efectiv acolo se află rămăşiţele pământeşti ale împăratului, dacă este vorba despre cadavrul altei persoane sau dacă mormântul este gol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: Napoleon, origini, caucazian, cercetare, moarte msiterioasă, mormânt, Gérard LucotteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

UE va avea un fond comun pentru cercetare în domeniul apărării Comisia Europeana (CE) a prezentat miercuri un "plan de actiune" menit sa stimuleze cercetarea in... 01 Dec 2016 | (0)
Organele de cercetare penală, sesizate în privinţa fondurilor alocate la inundațiile din 2005 Corpul de control al premierului a efectuat un control la Ministerul de Interne, în urma căruia a... 24 Noi 2016 | (2)