2017-01-20 12:20

POLITICA


Osama bin Laden ameninţă Franţa. Ostatici la schimb cu retragerea din Afganistan

 |  18:16
Osama bin Laden ameninţă Franţa. Ostatici la schimb cu retragerea din Afganistan

Liderulreţelei al-Qaida, Osama bin Laden, a avertizat că poziţiile adoptate depreşedintele francez, Nicolas Sarkozy, "vor costa scump" Franţa,într-o înregistrare audio difuzată de postul arab de televiziune Al Jazeera. Într-un mesaj din octombrie 2010,Bin Laden avertiza ca Franţa să înceteze"nedreptăţile" împotriva musulmanilor. El a justificat astfel răpireaa cinci francezi în Niger, în septembrie, acţiune revendicată de al-Qaeda.

Ieri,Osama bin Laden a condiţionat eliberarea ostaticilor francezi din Afganistan deretragerea Franţei din această ţară. "Vă repetăm acelaşi mesaj: eliberareaostaticilor voştri din mâinile fraţilor noştri este legată de retragereasoldaţilor voştri din ţara noastră", a afirmat autorul mesajului,identificat drept Osama bin Laden de postul de televiziune din Qatar AlJazeera. Adresându-se poporului francez, el a adăugat: "Refuzulpreşedintelui vostru de a se retrage din Afganistan este rezultatul imităriiAmericii, iar acest refuz este o undă verde pentru uciderea prizonierilorvoştri (...), dar noi nu vom face acest lucru la momentul care îi convinelui". Această poziţie a lui Sarkozy "îl va costa şi vă va costa scumppe diferite fronturi, în interiorul şi exteriorul Franţei", a continuat BenLaden.

În Afganistan, unde suntstaţionaţi aproximativ 3.750 de soldaţifrancezi doi jurnalişti francezi de laFrance 3 şi cei trei însoţitori afgani ai lor au fost luaţi ostaticila 30 decembrie 2009, la aproximativ 60 de kilometri est de Kabul, în provinciamuntoasă instabilă Kapisa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16

Mai multe imagini:
Osama bin Laden ameninţă Franţa. Ostatici la schimb cu retragerea din Afganistan
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image