2017-01-22 01:49

POLITICA


Osama voia linişte pentru copiii lui

 |  16:56
Osama voia linişte pentru copiii lui

Osama bin Laden dorea pentru copiii şi nepoţii săi să îşi facă studiile în Occident şi să trăiască în liniştiţi, nu să urmeze, precum el, calea Jihadului. Dezvăluirea a fost făcută de cumnatul său într-un interviu publicat de “Sunday Times”.

Mergeţi la şcoală

“Le-a spus copiilor şi nepoţilor săi: mergeţi în Europa sau în Statele Unite şi primiţi o educaţie bună”, a declarat Zakaria Al-Sadah, a cărui soră, Amal, a fost a cincea soţie a liderului al-Qaida. “Trebuie să învăţaţi, să trăiţi în pace şi să nu faceţi ce fac sau ce am făcut eu”, le-ar fi spus Bin Laden copiilor săi. Acesta a fost ucis în mai 2011 de un comando american în casa unde se ascundea de mai mulţi ani, la Abbottabad, în nord-vestul Pakistanului.

Familia Bin Laden, la secret

În interviu, cumnatul liderului al-Qaida explică faptul că cele trei soţii şi nouă copii care trăiau cu el în casă sunt închişi de luni întregi într-un apartament cu trei camere, fără ferestre, la Islamabad, sub supravegherea constantă a serviciilor secrete pakistaneze. Aceşti copii, “traumatizaţi de atacul comandoului, au nevoie de un alt mediu decât cel al unei închisori, orice am crede despre tatăl lor şi orice ar fi făcut acesta”, a mai spus cumnatul lui Bin Laden. Potrivit lui Al-Sadah, Amal şi celelalte soţii ale lui Bin Laden sunt în greva foamei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: osama, liniste, copiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image