2017-01-19 06:24

POLITICA


Pacea şubredă de la Bruxelles

 |  21:00
Pacea şubredă de la Bruxelles

Nu trebuie să plece nimeni din partid – spune Marian Vanghelie. Gata cu supărările interne! – afirmă şi Victor Ponta. Aparent, cei doi lideri ai PSD, despre care se ştie că nu se suportă unul pe altul, s-au împăcat în acest weekend, după episodul excluderii lui Geoană din partid. Rămâne de văzut cât de sinceră este această împăcare.

Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, dă un semnal de încetare a mai vechiului său conflict cu Victor Ponta. Aflat la Bruxelles, pentru două zile, Vanghelie a avut câteva întâlniri cu şeful său pe linie de partid, Victor Ponta, prezent şi el pentru alte acţiuni politice în capitala europeană. Tema discuţiilor: viitorul PSD, după decizia de excludere a lui Mircea Geoană, fost preşedinte al partidului. Se ştie, Marian Vanghelie s-a împotrivit acestei hotărâri, el fiind unul dintre cei şapte lideri PSD care au votat cu NU la propunerea de excludere. Acesta a fost unul din motivele pentru care presa a speculat că Vanghelie s-ar pregăti să-l însoţească pe Geoană în intenţia acestuia de a crea un nou partid politic, PDSR, după cum v-a informat ziarul „Puterea“ în ediţia de vineri.

Vanghelie şi Ponta s-au întâlnit, aşadar, la Bruxelles şi au negociat două seri la rând pe marginea convieţuirii în PSD. Jurnaliştii l-au întrebat pe Vanghelie despre existenţa unor discuţii cu Mircea Geoană, respectiv dacă acesta l-a invitat să formeze un nou partid. Marian Vanghelie a cam evitat răspunsul: „Nu cred că a fost o soluţie bună (n.r.- excluderea lui Geoană), dar nu vreau să comentez acum nici pozitiv, nici negativ. Ce mă interesează pe mine şi cred că-l interesează şi pe Mircea Geoană este ca actualul Guvern să plece acasă”, a spus Vanghelie, citat de Agerpres.

Principiile care este

Fără să spună clar dacă va pleca sau nu din PSD, Vanghelie afirmă că „nu trebuie să plece nimeni din PSD”. “Am anumite principii, dar cred că şi Victor Ponta este interesat să ţină partidul unit. Sunt acele principii pe care, într-o formă sau alta, mi le-am exprimat şi în Biroul Permanent şi în Comitetul Executiv al partidului şi cred că, dacă vrem să câştigăm alegerile, nu trebuie să plece nimeni din partid. Cred că, dacă nu suntem atenţi, alegerile le va câştiga Traian Băsescu. Eu sunt dispus să pun umărul să-l schimbăm pe Traian Băsescu, dar să simt că toţi din partid avem aceeaşi dispunere, astfel încât să schimbăm şi Guvernul, şi pe Traian Băsescu”, a mai spus Vanghelie.

La rândul său, Victor Ponta susţine că nu a discutat cu Vanghelie despre eventuala plecare a acestuia din partid, pentru că “nu a fost nici locul, nici momentul”, dar – spune el – “am discutat că este nevoie de fiecare membru al partidului”. “Sunt convins că zilele următoare vor fi foarte liniştite. Putem fi toţi de aceeaşi parte a baricadei, mai avem mai puţin de un an până la bătălia finală şi mă bazez pe toţi în această bătălie. (...) Gata cu supărările interne!”, a explicat Victor Ponta.

Victor Ponta şi Marian Vanghelie au fost la un pas de îmbrânceală cu ocazia Congresului PSD din 2005, atunci când primul dintre ei susţinea candidatura lui Geoană la şefia partidului, iar cel de-al doilea îl preferă pe Ion Iliescu. Ulterior, după ce Victor Ponta a devenit preşedinte al PSD (2010), Vanghelie a susţinut candidatura lui Geoană. La puţin timp după aceea, Victor Ponta l-a suspendat pe Vanghelie de la şefia PSD Bucureşti, numind o echipă interimară de conducere care este în funcţie şi astăzi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13

TAGURI: marian vanghelie, victor pontaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COLONELU
28 Noi 2011

Daca Vanghele pleaca din PSD va pierde cat mai are din mandatul de primar l a sectorul 5,pe care il p oate pastra numai daca es te dat afara de Ponta.Dar Victor zice ca nu-l da a fara.Deci si Marean zice ca nu trebuie sa plece ni meni din partid (mai ales el).Dar cu Geoana -drago stea mea care este- cum r amane?Chiar nu-i trimite Marean niste vanghelioti cu care sa-si incropeasca un partid pana la Craciu n?

Adauga un comentariu

Random image