2017-01-17 19:40

POLITICA


Papa a „exorcizat doi oameni la Vatican”

 |  14:17
Papa a „exorcizat doi oameni la Vatican”

Papa Benedict al XVI-lea a exorcizat doi bărbaţi „posedaţi” chiar în inima Vaticanului, potrivit dezvăluirilor celui mai cunoscut exorcist al Romei, părintele Amorth, informează „The Telegraph”.El pretinde că simpla prezenţă a Pontifului vindecă oamenii de posedările demonice.

Părintele Amorth afirmă în cartea sa „Ultimul exorcist - lupta mea împotriva lui Satan” că în mai 2009 cei doi bărbaţi italieni au fost escortaţi în Piaţa Sfântul Petru de doi dintre asistenţii săi, în timp ce Papa era condus spre mulţime. Când Benedict al XVI-lea s-a apropiat de ei, bărbaţii, numiţi doar ca Marco şi Giovanni, au început să se poarte straniu. Părintele Amorth descrie cum au început să fie cuprinşi de un tremur şi cum le clănţăneau dinţii în gură. Unul dintre asistenţi i-a cerut lui Giovanni să se controleze. „Nu sunt Giovanni”, i-a răspuns acesta, cu o voce diferită de vocea sa normală, susţine exorcistul. Imediat ce Papa a coborât din vehicul, cei doi s-au aruncat pe jos. „Papa i-a privit de la distanţă. A ridicat mâna şi i-a binecuvântat pe toţi patru. Pe cei posedaţi i-a cuprins un fel spasm, ca de furie - ca o lovitură în întregul corp - atât de puternic, încât au fost aruncaţi trei metri în spate”, continuă el. „S-au oprit din urlat, dar au continuat să plângă incontrolabil”, potrivit exorcistului.

Părintele Amorth susţine că a efectuat sute de exorcizări şi că nu este nici un mister că simpla prezenţă a Papei i-a putut „vindeca” pe posedaţi. Exorcistul este un personaj controversat ale cărui opinii sincere au jenat de multe ori Vaticanul. El a  înfierat cărţile cu Harry Potter pentru că ar încuraja magia neagră şi vrăjitoria şi a spus că yoga duce la un cult al hinduismului şi altor religii orientale bazate pe „o credinţă falsă în reîncarnare”".

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a contestat acest episod, afirmând că Benedict al XVI-lea nu a intenţionat să efectueze o exorcizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: Papa Benedict al XVI-lea, Vatican, exorcizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image