2019-02-21 03:46


Papa le cere sicilienilor să nu se asocieze cu Mafia

 |  18:01

PapaBenedict al XVI-lea i-a cerut Siciliei "să nu cedeze tentaţiilorMafiei", "o cale a morţii, incompatibilă" cu valorile Bisericii,în cadrul unei luări de poziţie foarte apreciate de militanţii luptei împotrivaCosa Nostra care a avut loc la Palermo.

Aproximativ20.000 de tineri au fost prezenţi la acest eveniment organizat într-una dintrepieţele principale ale capitalei siciliene, potrivit organizatorilor. Benedictal XVI-lea şi-a însoţit cuvintele împotriva Mafiei cu un gest neprevăzut înprogramul său: chiar înainte de a părăsi insula, pe drumul spre aeroport, els-a oprit pentru a depune o jerbă la monumentul închinat memoriei judecătoruluiGiovanni Falcone, ucis de Cosa Nostra în mai 1992. În intervenţiile sale, el afăcut de mai multe ori referire la părintele Pino Puglisi, un preot care lucraîntr-un cartier dificil din oraş şi care a fost împuşcat în 1993 de CosaNostra, Mafia siciliană, şi a cărui beatificare este dorită pe insulă. În cursuldimineţii, în timpul unei mese celebrate în aer liber, pe o vreme însorită şipe o vastă esplanadă în faţa mării, Papa a făcut mai multe aluzii în denunţareaMafiei. "Trebuie să ne fie ruşine de rău, de ceea ce îl ofensează peDumnezeu şi pe om, trebuie să ne fie ruşine de răul care răneşte comunitateacivilă şi religioasă", a declarat el în faţa a 200.000 de persoane,potrivit Vaticanului, care citează poliţia. În faţa tuturor dificultăţilor cucare se confruntă populaţia, "lipsa locurilor de muncă","incertitudinea cu privire la viitor", "suferinţa fizică şimorală" şi "criminalitatea organizată" - expresie folosităpentru desemnarea Mafiei în Italia -, Papa Benedict al XVI-lea le-a cerutsicilienilor să îşi păstreze credinţa care "face posibile lucrurile umaneimposibile".

Benedictal XVI-lea a denunţat deja la Neapole, în octombrie 2007, Camorra, Mafianapolitană. Evocând "numărul consternant de crime ale Camorra", el adeplâns faptul că "violenţa (tinde) să devină o mentalitate difuză care seinsinuează în structura societăţii".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...