2017-01-23 06:32


Papandreou: Clasa politică este principala vinovată pentru criză

 |  18:30

Clasa politică este principala răspunzătoare pentru situaţia dezastruoasă din Grecia, afirmaţiile aparţinând fostului premier Georgeos Papandreou, cu ocazia unui discurs ţinut în Parlamentul ţării în timpul recentelor dezbateri asupra măsurilor de austeritate din Grecia.

„Sistemul nostru politic este răspunzător în mod colectiv pentru toţi funcţionarii pe care i-am angajat prin favoritisme, pentru privilegiile pe care le-am acordat prin lege, pentru cererile scandaloase pe care le-am satisfăcut, pentru sindicaliştii şi oamenii de afaceri pe care i-am favorizat şi pentru hoţii pe care nu i-am trimis la închisoare”, a susţinut fostul premier, care a demisionat în cursul anului trecut pe fondul acutizării crizei financiare a Greciei. Cu toate acestea, afirmaţiile lui Papandreou au fost trecute cu vederea de majoritatea agenţiilor de presă străine, în contextul în care nu în fiecare zi un fost şef al Executivului îşi recunoaşte greşelile, notează publicaţia franceză Liberation.

Pe de altă parte, 160 de agenţi de finanţe au fost mobilizaţi de Germania pentru a ajuta la modernizarea administraţiei financiare a Atenei. „Grecia se confruntă cu problemele pe care le-a avut şi fosta RDG în 1990”, a precizat ministrul de finanţe al landului Renania de Nord-Westfalia, Norbert Walter-Borjans. Aceştia urmează să ajute dezvoltarea financiară a Greciei după acordarea noului împrumut de ajutorare pentru evitarea falimentului de stat, cu toate că ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a subliniat ieri că „şansele Greciei de a redeveni competitivă sunt mai mari în afara zonei euro”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: george papandreouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image