2019-02-16 20:08


Poziția OSCE față de ordonanța de urgență din domeniul justiției din România

 |  11:20
Poziția OSCE față de ordonanța de urgență din domeniul justiției din România

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) indeamna executivul român să abroge ordonanța de urgență emisă marți seară de guvernul de la București, pe motiv ca "relaxează pedepsele penale pentru acuzațiile de abuz de putere și conflict de interese" si "reprezintă un pas înapoi pentru statul de drept în România".

"Ordonanța de urgență emisă de autoritățile de la București reprezintă un regres pentru statul de drept în România, cu potențial de a submina progresele făcute de procurorii și judecătorii români în combaterea corupției", a declarat președintele Comitetului pentru economie și mediu al Adunării Parlamentare a OSCE. "Eforturile anticorupție trebuie întărite, nu slăbite, iar în acest scop îndemn guvernul român să abroge această ordonanță controversată", a declarat deputata portugheză Nilza Sena, președintele Comitetului pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu al Adunării Parlamentare a OSCE.

Aceasta notează că Adunarea Parlamentară a OSCE a lansat apeluri repetate pentru intensificarea eforturilor țărilor membre de a combate corupția și a consolida statul de drept.

În cea mai recentă declarație, adoptată la sesiunea anuală din iulie 2016 de la Tbilisi, Adunarea Parlamentară a chemat la "responsabilitate democratică și juridică pentru a combate corupția și a asigura o mai mare integritate politică", și a subliniat că fenomenul corupției contribuie la amenințări globale "precum terorismul, criminalitatea organizată transnațională, ca și la activități economice ilicite", se mai arată în comunicatul OSCE, citat de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: osce, ordonanta de urgenta, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...