2017-01-22 12:14

POLITICA


Parlamentar homosexual împotriva intoleranţei religioase

 |  18:46
Parlamentar homosexual împotriva intoleranţei religioase

Jean Wyllys, primul parlamentar brazilian care a recunoscut oficial că este homosexual, a anunţat începutul unei campanii împotriva grupurilor religioase extremiste, scrie „The Guardian“.

„Este o bătălie extrem de gravă, câteodată mă simt ca Don Quijote”, a afirmat parlamentarul de 37 de ani, devenit cunoscut după ce a participat la reality-show-ul „Big Brother“. Wyllys a declarat că vrea să atragă atenţia asupra intoleranţei promovate de mai mulţi pastori evanghelici, care pun în pericol imaginea pacifistă şi reconciliantă a Braziliei.

Parlamentarul brazilian a criticat practicile unor figuri bisericeşti care conduc şedinţe de exorcism împotriva homosexualilor sau a lesbienelor şi care susţin că religiile africano-braziliene sunt „lucrările Satanei”. „Pentru multă vreme, au avansat silenţios, iar acum realizează ce forţă politică au început să posede”, a declarat Wyllys. Revista „IstoE“ l-a desemnat pe Wyllys printre cele 100 de „personalităţi de urmărit” ale anului 2012, alături de preşedintele Braziliei sau cel al Statelor Unite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: homosexual parlamentar, big brother brazilia, jean wyllys, intoleranta religioasa, religie BraziliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image