2018-11-14 13:24


Parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Bucureşti

 |  12:40
Parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Bucureşti

Contractele încheiate de Parlament cu hotelurile bucureştene pentru cazarea aleşilor expiră joi iar parlamentarii, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, trebuie să se încadreze începând de vineri în suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Bucureşti.

Potrivit normelor de punere în aplicare a noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, aprobate în ultima şedinţă a Birourilor Permanente reunite, parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov "li se acordă din bugetul Camerei Deputaţilor şi Senatului o sumă forfetară în valoare de 4.000 de lei în vederea acoperirii cheltuielilor pentru cazare în Bucureşti; suma se acordă lunar, până pe data de 5 a lunii curente, pentru luna care a expirat".

Parlamentarii pot să opteze pentru închirierea unor apartamente de pe piaţa imobiliară sau pot rămâne la hotel, dacă acoperă din banii proprii cheltuielile de cazare ce depăşesc 4.000 de lei lunar.

La 4 iulie, dată la care Secretariatul general al Camerei Deputaţilor a făcut ultima statistică în acest sens, la cele cinci hoteluri din Bucureşti cu care a avut contracte erau cazaţi 102 deputaţi, de la toate grupurile parlamentare.

De la Grupul Partidului Social Democrat stăteau la hotel la data respectivă 37 de deputaţi, din Grupul Partidului Naţional Liberal - 34 de deputaţi, Grupul Partidului Democrat Liberal - 7, Grupul Partidului Poporului - Dan Diaconescu - 7, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România - 5 deputaţi, Grupul minorităţilor naţionale - 5, Partidul Conservator - 5, Grupul independenţilor - 2 deputaţi, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-11

TAGURI: parlamentari, cazare, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...