2018-12-13 06:09


Parlamentarii vor din nou salarii mai mari

 |  15:46
Parlamentarii vor din nou salarii mai mari

Discuţiile privind majorarea salariilor aleşilor vor fi reluate în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, una dintre marile restanţe ale sesiunii trecute fiind controversata ordonanţă de urgenţă privind creşterea indemnizaţiilor pentru înalţii demnitari.

Ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate salariile unor categorii de demnitari, emisă în vara anului trecut de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, a fost respinsă de Senat la 18 noiembrie 2015, dar zace în sertarele comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care Camera este for decizional în ceea ce priveşte actul normativ. În contextul dezbaterii acestei ordonanţe, este readusă în discuţie amendarea actului normativ astfel încât majorările să fie aplicate şi deputaţilor şi senatorilor, care s-au arătat nemulţumiţi anul trecut pentru că nu au fost incluşi printre categoriile de demnitari, ci doar membrii Birourilor permanente. Ordonanţa ar urma să fie dezbătută la începutul sesiunii din februarie, într-o şedinţă comună a comisiilor de muncă şi buget-finanţe.

Majorarea indemnizaţiilor parlamentarilor ar genera, în mod automat, şi majorarea indemnizaţiei de şedinţă, cheltuielile de transport şi, implicit, suma forfetară care este stabilită la 1.5% din indemnizaţia parlamentarilor, a explicat Gheorghe Ialomiţianu, scrie Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: parlamentarii, salarii parlamentari, comisia buget
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IO-TE PORCII....
08 Ian 2016

Veseli și TOȚI cu mâna pe sus...pftiu, drace! Frateee..sunt toți ÎN PLEN, nu lipsește nicio loază :)))))
DRAGI ROMâNI,
08 Ian 2016

să-i tot alegeți pe porcii ăștia până culegeți tot praful de pe drum, ca și până-acum! Iar după VOT, după ce v-ați luat-o peste bot, verificați-vă dantura sau proteza - a mai rămas ceva din ea?
HAI Să LE URăM CRETINILOR
08 Ian 2016

un ”Plugușor cu repetiție: Aho, aho, copii și frați, cumetri, nepoți, cumnați, veri buni sau mai depărtați, socri, fini, bunici și tați și soții de deputați, amante de senatori, prinți, prințese, prințișori, primiți niște urători? Ne primiți sau nu cu Plugul, noi izbim poarta cu drugul și intrăm în bătătură, să vă facem urătură, la cumpăna dintre ani. Nu vrem nuci, covrigi sau bani, acadele sau colaci, vrem să vă băgăm în draci și să spuneți unde-i șpaga ce-au luat-o cu desaga soții, ginerii, cumnații, unchii, socrii, finii, frații, amanții, bunicii, tații deputați și senatori, sau nașii de prințișori. Ia mai mânați, măi feciori! Hăi, hăi...
SCOATEțI CAPUL
08 Ian 2016

pe fereastră și-ascultați urarea noastră, c-am venit cu mic, cu mare, să vă facem o urare, căci în anul ce-a trecut să vă urăm n-am putut, însă tare v-am urât, sta-v-ar șpăgile în gât și-atunci primul ajutor să vi-l dea un procuror, împreună cu mascații veniți să vă salte tații, soții, ginerii, cumnații, unchii, socrii, finii, frații, nașii, cuscrii și amanții, verișoarele și verii, rezidenți prin Primăverii, și să-i ducă la răcoare, cu cătușe la picioare, căci acolo-i locul lor, chiar de anul viitor! Aho, aho...
LâNGă MINE, BăIETANI,
08 Ian 2016

să le spunem LA MULȚI ANI, la mulți ani, la pușcărie, unde vor putea să scrie opere desăvârșite despre șpăgile primite și pe unde sunt dosite, prin cavouri, prin saltele, pe sub pat, pe sub podele. Trageți brazdă voinicească, șpăgarii să se-ngrozească, să știe că, la popreală, vor da cu toți socoteală pentru tot ce au furat. Ia opriți, măi, din urat, că, parcă, se-aud venind mascații cu-al lor colind, cătușele zornăind! Până vin dubele-aici, pocniți, cu forță, din bici și sunați din zurgălăi! Hăi, hăi... (publicat de vestitul Biliuță care-a venit cu urarea sa ascunsă în Tolba sa cu Săgeți....ascunsă:)
IAR PENTRU NOI
08 Ian 2016

o altă SORCOVĂ: ”Sorcova, vesela, să trăiţi, să înfloriţi, salarii mari să primiţi, iar acestea să vă fie, de directori de Regie, s-aveţi pensiile mari, măcar de parlamentari, dacă nu de magistraţi, fiindcă voi le meritaţi. În case s-aveţi căldură, bucate în bătătură, iar celor care vă fură să le puneţi pumnu-n gură, ca să scăpăm de hoţia ce sufocă România!
PE GUVERNANţI
08 Ian 2016

sorcoviţi-i, fiindcă, orbiţi de ambiţii şi mânaţi de rămăşaguri, se ţin doar de furtişaguri, iau banii, cu milioane, numai din comisioane, pe când românul de rând nu ajunge, nici în gând, să aibă atâţia bani. Pentru oamenii sărmani, o urare din strămoşi: Să fiţi mereu sănătoşi, toată viaţa să vă fie cu noroc şi bucurie, punga doldora de bani, LA ANUL ŞI LA MULŢI ANI! (autor Ilie Bâtcă, publicat de Biliuță)
SOCRATE
09 Ian 2016

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 25 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care ajuta la instalarea anarhiei .
Random imageUltimele stiri


loading...