2019-02-20 01:10


Parlamentarii vor să-și voteze un nou PRIVILEGIU: legitimații pe viață

 |  18:30
Parlamentarii vor să-și voteze un nou PRIVILEGIU: legitimații pe viață

Senatorii şi deputaţii se pregătesc să-şi mai voteze un privilegiu: legitimaţii pe viaţă pentru acces în Palatul Parlamentului. Aşa că, deputaţii minorităţilor naţionale au depus un proiect de lege prin care foştii aleşi să poată intra oricând în Parlament şi să meargă oriunde vor.

Foştii aleşi ar putea primi legitimaţii de acces pe viaţă. Actualii deputaţi spun că foştii colegi le-ar fi de ajutor dacă ar putea veni oricând în vizită, pentru că îi mai consiliază la treburile parlamentare.

Daniel Vasile, deputat minorităţi: Experienţa lor să ştiţi că este benefică grupului parlamentar al minorităţilor şi al celorlalte grupuri parlamentare.

Există însă şi voci care susţin că foştii senatori şi deputaţi nu ar trebui să aibă statut special şi să se poată plimba prin Parlament oricând doresc.

Dan Barna, preşedintele USR: Simplul cetăţean nu poate intra în parlament decât în condiţii speciale. De ce un la fel de simplu cetăţean care a fost acum 20 de ani sau 15 ani parlamentar, de ce ar trebui să aibă încă un privilegiu? În realitate arată logica aceasta de dispreţ faţă de cetăţeanul simplu şi sentimentul „eu sunt deputat, eu sunt deasupra legii, deasupra comunităţii”, ceea ce este revoltător.

Legea urmează să fie dezbătută în toamnă, când va începe sesiunea parlamentară, transmite Digi24.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-07

TAGURI: senatori, deputati, privilegiu, legitimatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GICA
06 Iul 2018

NU ESTE CORECT. ATUNCI SI POLITISTII SI CEI DIN MINISTERE SI CEI DIN SERVICII SI DIN MAE ETC . SA MEARGA SI SA FACA CE VOR IN FOSTELE INSTITUTII...SE CRED DUMNEZEI...PACAT MARE PACAT DE ACEASTA TARA UNDE PARLAMENTUL SI PRESEDINTELE FAC CE VOR SI NU AU UN MINIM DE BUN SIMT...INCALCA CONSTITUTIA SI NU SPUN NIMICA...UNDE AM AJUNS CU TARA ASTA...
ANONIM
06 Iul 2018

UN CANDIDAT PENTRU A A FI ALES PE ORICE FUNCTIE PUBLICA (incusiv politica) trebuia sa indeplineasca CATEVA criterii de performanta referitor la; MORALITATE, INTEGRITATE, COMPETENTA, EXPERIENTA, INDEPENDENTA SA, etc. 90% DIN ALESII KURULUI DE DUPA 1989 SUNT NISTE NULITATI UMANE, BANDITI, DERBEDEI, GOLANI, TICALOSI, TRADATORI, ETC..............IN ACTUALUL PARLAMENT SUNT 98% PORCI, PROSTI, RETARDATI, HOTI, ETC, Ei pot cere LIGITIMATIE sa fie acceptati la facutul sapunului pentru a spala ruinile ROMANIEI datorate lor.
FREACA MENTA
07 Iul 2018

TOT ASA SA DISTRUS SI IMPERIUL ROMAN . .. CU PREVILEGI , PE VIATA .. . SA LE LEGE UN FELINAR DE COAIE , PENTRU A LUCRA SI NOAPTEA
ANONIM
08 Iul 2018

Remarcați totuși și că textul constituțional stabilește că un senator sau un deputat este "mai puțin" decât celelalte persoane ce reprezintă funcțiile publice menționate la articolul 146, litera a), din Constituție, care ar putea formula sesizări de neconstituționalitate, înainte de promulgarea legilor ? Deci, cum ați opina despre faptul că într-o astfel de speță, despre contestarea neconstituționalității actelor normative înainte de promulgarea lor, 25 de senatori sau 50 de deputați ar fi echivalent a un Avocat al Poporului sau un președinte de Senat sau un președinte al Camerei Deputaților sau chiar Președinte, Guvernul și ÎCCJ fiind propuse ca instituții ? Ați zice că referitor la funcțiile precizate la articolul 146 litera a) din Constituție, textul constituțional propune și unele "aspecte discriminatorii" ?
ANONIM
08 Iul 2018

De ce opinați că ar fi propus cei care au elaborat textul constituțional , referitor la comentariul anterior, astfel de ''aspecte discriminatorii" ale normelor constituționale, între funcții și chiar și între cei care exercită acele funcții; sau chiar și între instituții ?
ANONIM
09 Iul 2018

DE 28 DE ANI IN ROMANIA S-AU DEZVOLTAT MAI MULT DECAT INTR-O TARA PRIMITIVA SINECURILE, PRIVILEGIILE, NEPOTISMUL, MAFIOTISMUL, HAIDUCIA, ETC in timp ce economia, avutia nationala este continuu, furata si instrainata.
ANONIM
09 Iul 2018

ROMANIA ARE MARE NEVOIE DE POLITICIENI CE POT ELABORA SI IMPLEMENTA STRATEGII SECTORIALE SI NATIONALE DE DEZVOLTARE A TARII SI PENTRU EMANCIPAREA POPORULUI ROMAN SI NU DE POLITRUCI , DERBEDEI, TICALOSI, SFERTODOCTI, HOTI, BANDITI TRADATORI , etc CARE AU DISTRUS ROMANIA IN 28 DE ANI.
ANONIM
10 Iul 2018

POLITICA STATULUI TREBUIE FACUTA DE CATRE MERITOCRATI SI NU DE CATRE KKTI. ORI IN ROMANIA POLITICA ESTE PROST CROITA KKTI CONDUC IN LOC SA PUTA IAR CONDUCATORI ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...