2018-10-20 11:39


Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2016

 |  12:54
Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2016

Bugetul de stat pe 2016 a fost adoptat miercuri, în cadrul şedinţei de plen reunit, cu 309 voturi "pentru" şi 13 "împotrivă". Senatorii şi deputaţii urmează să voteze şi proiectul bugetului asigurărilor sociale.

Bugetul de stat a fost adoptat în procedură de urgenţă, fără ca Parlamentul să aducă multe amendamente.

Premierul Dacian Cioloş declara luni, la debutul dezbaterilor din plenul reunit al Parlamentului, că impactul majorării salariilor şi al relaxării fiscale este de 20 miliarde de lei.

"Acest guvern a decis să respecte cadrul legal adoptat de Parlament în anul 2015 şi a inclus prevederi importante de relaxarea fiscală şi creşterea salarială a personalului bugetar. Acestea au fost luate ca atare din perspectiva impactului asupra construcţiei bugetare pentru anul 2016 şi, aşa cum am spus, Guvernul le-a asumat în cunoştinţă de cauză. Prevederile menţionate mai sus nu sunt decloc de neglijat şi asta e important să subliniem, acestea totalizând un impact bugetar de circa 20 de miliarde de lei, ţinân cont de faptul că veniturile scad cu ceva mai bine de 10 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu mai mult de 9 miliarde de lei", a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: parlament, adopta, buget, stat, 2016
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...