2017-01-17 11:09

POLITICA


Parlamentul britanic ar putea ajunge la ruşi sau chinezi

 |  17:43
Parlamentul britanic ar putea ajunge la ruşi sau chinezi

Parlamentarii britanici caută soluţii pentru a salva clădirea parlamentului Regatului Unit, celebrul Palat Westminster, aflat într-un stadiu avansat de deterioare. Pentru a salva legendara clădire, imobilul ar putea fi vândut unui investitor privat, conform „The Mail on Sunday“. Ideea cu vânzarea clădirii a fost avansată săptămâna trecută de preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Lucrările de reconstrucţie a clădirii îi va costa pe britanici nu mai puţin de un miliard de lire sterline, cam tot atât de mult cât s-a cheltuit la vremea respectivă pentru ridicarea Palatului Westminster. În context, executivul de la Londra ia în considerare posibilitatea vânzării întregului complex de clădiri unor miliardari chinezi sau unei companii petroliere din Rusia. Nu este o idee nebunească, ci una suficient de plauzibilă, comentează observatorii, dacă se ia în considerare faptul că, în ultimii ani, investitorii chinezi şi cei ruşi sunt principalii cumpărători de bunuri imobiliare din Londra.  Un reprezentant oficial al Camerei Comunelor a confirmat faptul că toate aceste variante vor fi luate în discuţie.

Implicarea ruşilor şi chinezilor nu mai este o noutate. „The Times“ a dezvăluit că ruşii o ajută în prezent pe reginaAngliei să facă faţă dificultăţilor financiare. Astfel, aceştia au închiriat o parte din Palatul Kensington din Londra pe perioada Jocurilor Olimpice din vară, casa regală căutând modalităţi de a-şi reechilibra bugetul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-29

TAGURI: Westminster, vânzare, chinezi, rusi, John Bercow, Marea Britanie, parlament, criză, restaurareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image