2017-01-23 14:55


Parlamentul s-a reunit pentru câteva discursuri

 |  19:27
Parlamentul s-a reunit pentru câteva discursuri

Parlamentul s-a întors din vacanţa de iarnă pentru a discuta pe marginea situaţiei economico-sociale în care se află România. Reamintim, de 11 zile în Bucureşti şi în ţarăau loc zilnic mitinguri şi proteste antiguvernamentale.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit ieri într-o şedinţă extraordinară. Întregul Guvern a participat la şedinţă, iar premierul şi-a cerut scuze românilor pentru „stângăciile” de comunicare ale colegilor săi din PDL şi de la Guvern. „Eu îmi asum personal greşelile mele şi ale Guvernului. Nu am comunicat cel mai bine în aceşti ani, dar vreau să ştiţi că această problemă este mult mai profundă în societatea românească. Oamenii nu au cerut în Piaţa Universităţii să vină Ponta şi Antonescu să-i conducă, pentru că asta ar fi însemnat că aveau doar o problemă cu cei care conduc astăzi ţara. (...) Ceea ce se întâmplă în ţară, dincolo de nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate, este un vot de blam la adresa întregii clase politice, care trebuie să înveţe că trebuie să-şi schimbe comportamentul de la aroganţă la lipsă de comunicare, la prevalenţa intereselor personale în raportul cu interesul public sunt lucruri pe care oamenii le cer”, a spus primul-ministru.

Premierul Emil Boc a propus apoi Opoziţiei un pact pentru stabilitate politică şi economică, al cărui obiectiv principal să fie legat de locurile de muncă. El a arătat că acest pact are şi o componentă politică, în contextul în care anul acesta vor avea loc alegeri.

În discursul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a propus ca soluţie la cererile românilor care au ieşit în stradă demisia preşedintelui ţării, a Guvernului Boc şi a tuturor parlamentarilor, parlamentarii Opoziţiei fiind gata să facă ei primii acest gest. O fost o zi în Parlament cu foarte multe discusuri, dar cu nici un rezultat concret în afară de demiterea ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-29

TAGURI: parlament, boc, ponta, antonescu, discursuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image