2019-03-18 18:09


Partidul M10: Spitalele care ucid în loc să vindece trebuie demolate controlat şi reconstruite

 |  14:32
Partidul M10: Spitalele care ucid în loc să vindece trebuie demolate controlat şi reconstruite

Partidul M10, condus de Monica Macovei, propune demararea unui program național de expertizare și sanitizare a spitalelor din România, sub monitorizarea unui grup de experți internaționali. Reprezentanţii formaţiunii susţin că există spitale care, „în loc să vindece, ucid”, motiv pentru care trebuie „demolate controlat și reconstruite”.

"Se moare cu zile în spitalele din România: în octombrie, adolescenții de la 'Colectiv', astăzi, copiii din Argeș și nu numai. Sistemul de sănătate merge înapoi. Și este lovită crunt chiar generația care trebuie să construiască în continuare România. M10 lansează un apel public vizând o problemă care atinge direct ființa noastră — sănătatea românească este infectată. În fața epidemiilor de necontrolat, a bacteriilor și a virusurilor necunoscute, a numărului de decese cauzate de infecții intraspitalicești, este nevoie de o soluție dureroasă pentru a vindeca sistemul. Propunem un program național de expertizare și sanitizare a spitalelor din România, sub monitorizarea unui grup de experți internaționali. Ministerul Sănătății trebuie să prezinte situația reală a infecțiilor intraspitalicești. Există spitale care, în loc să vindece, ucid. Ele trebuie identificate, demolate controlat și reconstruite", se arată într-un comunicat de presă al M10.

Reprezentanții formaţiunii propun totodată lansarea unui audit național al sistemului de sănătate pentru a afla exact de câți doctori și asistente e nevoie.

"Prioritatea Guvernului și a statului trebuie să fie grija față de viața românilor. Oamenii mor în spitale pentru că funcționari iresponsabili și medici corupți nu acceptă că nu au soluții. E nevoie de spitale noi, de clădiri și echipamente curate, care să fie păstrate așa. E nevoie să ne aducem medicii înapoi în țară, cu orice preț. Pur și simplu pentru că spitalele trebuie să vindece, nu să omoare", precizează partidul M10.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-21

TAGURI: partid, m10, spital, ucide, vindeca, demoleaza, controlat, reconstruieste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUDECATORUL
21 Feb 2016

Iar vreti sa desfiintati spitale? Construieste intai si apoi demoleaza! De unde domne atata rautate pentru tara si neamul tau? Cate spitale ati construit in ultimii 26 de ani, voi care ati avut puterea din '89? Sunt terenuri destule. Construiti prima data si apoi puteti sa demolati, poate mai reusiti sa vindeti ceva fier vechi...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...