2017-01-22 10:10

POLITICA


Partidul lui Voiculescu, ameninţat cu excluderea din USL

 |  16:20
Partidul lui Voiculescu, ameninţat cu excluderea din USL

Uniunea Social Liberală (USL) dă din nou semne că s-ar putea fisura. O declaraţie fără precedent a unui important membru USL amplifică neînţelegerile dintre cele trei partide care compun Uniunea – PSD, PNL şi PC.

Relu Fenechiu, vicepreşedinte PNL, vrea ca PC să fie dat afară din Uniune. El a declarat, vineri, la Iaşi, că va propune conducerilor PNL şi PSD, în cursul săptămânii viitoare, ieşirea PC din USL. “Propunerea mea este să iasă din USL, să candideze separat, iar după alegerile generale să intre din nou în uniune, dar să respecte regulile jocului. În USL, noi nu luăm decizii în urma şantajului unuia sau altuia”, a declarat vineri Fenechiu. Liberalul afirmă că este dezamăgit de afirmaţiile liderului PC Daniel Constantin potrivit cărora conservatorii vor merge separat în alegeri cu excepţia situaţiilor deja negociate în cadrul USL. Declaraţiile lui Constantin au venit pe fondul nemulţumirilor conservatorilor că la Bucureşti şi la Iaşi, cei doi copreşedinţi ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu au decis să aibă alţi candidaţi pentru primărie decât cei doriţi de PC. Pentru Iaşi, conservatorii îl vor pe Tudor Ciuhodaru (senator PC), iar pentru Primăria Generală a Capitalei, l-au dorit pe Cristian Popescu Piedone, însă acesta a refuzat candidatura, preferând să rămână primar la sectorul 4. Candidatul USL pentru Bucureşti va fi Sorin Oprescu.

Săptămâna trecută, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat că în şedinţa Biroului Permanent a PSD s-a decis ca PC să meargă separat atât la locale, cât şi la parlamentare. Într-o conferinţă de presă ţinută recent la Iaşi, Victor Ponta a spus că nu e normal ca PC să meargă separat în alegeri doar în anumite situaţii, subliniind că partidul lui Daniel Constantin ar trebui să meargă separat în toată ţara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIRANO
23 Sep 2011

e o manevra de a lui fenechiu, probabil amic cu nichita. locul pc e in usl
DAVOUT
23 Sep 2011

fenechiu devine ridicol, astea sunt certuri de provincie..
AUREL
24 Sep 2011

Este cat se poate de evident ca nu se fisureaza nimic. Voiculescu nu pleaca din Uniunea Social Liberala deoarece el a creat aceasta alianta.
PE SCURT
24 Sep 2011

Cred ca presiune vrea sa puna PNL, pe PC si Voiculescu. Altul e scopul uniunii si ar face bine sa il duca la indeplinire.

Adauga un comentariu

Random image